27 °C Budapest

Öreg autót hitelre

Pénzcentrum
2006. április 7. 11:00

A növekedés létszükséglet a hazai lízingtársaságok számára. A használt autók piaca pedig még tartogat növekedési potenciált - egyes szakemberek az idén 5-10 százalékos bővülést prognosztizálnak -, ráadásul a magasabb marzs lehetősége is kecsegtető.

A növekedés létszükséglet a hazai lízingtársaságok számára. A használt autók piaca pedig még tartogat növekedési potenciált - egyes szakemberek az idén 5-10 százalékos bővülést prognosztizálnak -, ráadásul a magasabb marzs lehetősége is kecsegtető - írja mai számában a Világgazdaság.

Ez pedig a hazai piaci szereplők mellett a nemzetközi cégek fantáziáját is megmozgatta: a közép-európai régió legnagyobb használtautó-kereskedő cége, az AAA Autó ez év nyarára tervezi a debütálást Magyarországon.
Egyre több lízingtársaságnál akár az autó ötéves koráig újautó-finanszírozási feltételekkel találhatja szemben magát az ügyfél, s már nem csupán kamatágon. Igaz, egy tíz év feletti gépkocsinál 15 százalékos THM alatt nem "ússza meg" a svájcifrank-alapú hitelt, míg egy kevésbé öreg autónál 10 százalék körüli THM-mel számolhat. A piac nagyobb szereplői legfeljebb 12 éves autót finanszíroznak, ám annak lejártakor a gépjármű életkora nem haladhatja meg a 15 évet. Ám vannak kisebb lízingcégek, ahol ez már 18 évre tolódott ki.
Az idősebb autóknál egyre több társaság kínál már 10 százalékos kezdőrészletet, egyes akcióknál pedig a nulla százalék is fellelhető, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a finanszírozó által nyújtott hitel meghaladja az autó piaci értékét

Minden társaságnál stratégiai kérdés, hogy milyen mértékben fordul a használtautó-piac felé, hiszen a növekedési kényszerre válaszokat kell találni - mutatott rá Antall Pál, a Magyar Lízingszövetség elnöke, a Raiffeisen Lízing vezérigazgatója. A józanság azonban fontos paraméter kell legyen, mert ha nem átgondoltan csinálja a cég, akkor a használt autókkal könnyen megégetheti magát.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?