Öreg autót hitelre

Pénzcentrum
2006. április 7. 11:00

A növekedés létszükséglet a hazai lízingtársaságok számára. A használt autók piaca pedig még tartogat növekedési potenciált - egyes szakemberek az idén 5-10 százalékos bővülést prognosztizálnak -, ráadásul a magasabb marzs lehetősége is kecsegtető.

A növekedés létszükséglet a hazai lízingtársaságok számára. A használt autók piaca pedig még tartogat növekedési potenciált - egyes szakemberek az idén 5-10 százalékos bővülést prognosztizálnak -, ráadásul a magasabb marzs lehetősége is kecsegtető - írja mai számában a Világgazdaság.

Ez pedig a hazai piaci szereplők mellett a nemzetközi cégek fantáziáját is megmozgatta: a közép-európai régió legnagyobb használtautó-kereskedő cége, az AAA Autó ez év nyarára tervezi a debütálást Magyarországon.
Egyre több lízingtársaságnál akár az autó ötéves koráig újautó-finanszírozási feltételekkel találhatja szemben magát az ügyfél, s már nem csupán kamatágon. Igaz, egy tíz év feletti gépkocsinál 15 százalékos THM alatt nem "ússza meg" a svájcifrank-alapú hitelt, míg egy kevésbé öreg autónál 10 százalék körüli THM-mel számolhat. A piac nagyobb szereplői legfeljebb 12 éves autót finanszíroznak, ám annak lejártakor a gépjármű életkora nem haladhatja meg a 15 évet. Ám vannak kisebb lízingcégek, ahol ez már 18 évre tolódott ki.
Az idősebb autóknál egyre több társaság kínál már 10 százalékos kezdőrészletet, egyes akcióknál pedig a nulla százalék is fellelhető, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a finanszírozó által nyújtott hitel meghaladja az autó piaci értékét

Minden társaságnál stratégiai kérdés, hogy milyen mértékben fordul a használtautó-piac felé, hiszen a növekedési kényszerre válaszokat kell találni - mutatott rá Antall Pál, a Magyar Lízingszövetség elnöke, a Raiffeisen Lízing vezérigazgatója. A józanság azonban fontos paraméter kell legyen, mert ha nem átgondoltan csinálja a cég, akkor a használt autókkal könnyen megégetheti magát.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem