Oil industry equipment. On backdrop of blue sky and oil well pump jack adult engineer in protective construction helmet checking pipeline with kid boy. They interesting spending time in borehole.

Elképesztő üzletett ütött nyélbe Warren Buffett: ez lehet a befektetőkirály legújabb pénzcsapja?

2024. június 18. 18:14

Warren Buffett vállalata, a Berkshire Hathaway további 2,95 millió Occidental Petroleum részvény megvásárlásával növelte részesedését az amerikai olajtermelő cégben közel 29%-ra, ezzel mintegy 15,37 milliárd dollár értékű részesedést szerezve - írta meg a Reuters.

Warren Buffett vezette Berkshire Hathaway Inc. újabb részvényvásárlást hajtott végre az Occidental Petroleum vállalatnál, amelynek köszönhetően a részesedése az olajtermelő cégben közel 29%-ra emelkedett. A hatósági bejelentések alapján a Berkshire további 2,95 millió Occidental részvényt szerzett meg.

A vásárlást hétfőn jelentette be a vállalat az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet felé benyújtott dokumentumokban. Ezek szerint csütörtöktől kezdve három különböző tranzakció során összesen mintegy 176 millió dollár értékben vásároltak részvényeket.

Ezen tranzakciók eredményeként a Berkshire Hathaway mostanra mintegy 255,3 millió Occidental törzsrészvény tulajdonosává vált, ami a cég hétfői állapota szerint körülbelül 29%-os részesedést és mintegy 15,37 milliárd dollár értéket képvisel. A hónap során végrehajtott összes vásárlás így 5,5 millió részvényre rúg.

2022 augusztusában a Berkshire engedélyt kapott arra, hogy akár az Occidental Petroleum 50%-os tulajdonrészét is megszerezze. Buffett ugyanakkor kijelentette, nem tervezi a houstoni székhelyű vállalat teljes felvásárlását. Elemzők szerint egy esetleges akvizíció bővíthetné a Berkshire energiaipari portfólióját, amely jelenleg több közműszolgáltatót és megújuló energiaprojektet foglal magában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Occidental tavaly egy jelentős ügyletet zárt be, 12 milliárd dollárért felvásárolta a CrownRock nevű palaolajtermelő céget, ezzel erősítve pozícióját az Egyesült Államok legnagyobb olajmezőjén.

Buffett kezében további lehetőségek is maradtak az Occidental-ban való további befektetésre: 83,5 millió részvény megvételére jogosító opciós utalványokkal rendelkezik darabonként 59,62 dollár áron. Ez az ár alacsonyabb az Occidental hétfői záróáránál (60,20 dollár). Az Occidental részvényei idén eddig körülbelül 1%-os növekedést mutattak és kedden enyhe emelkedést könyvelhettek el a tőzsdei kereskedés során.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. július 25. 16:36
A legtöbb házaspár különböző lakástervek megvalósítására költi a Babaváró hitel immár 11 milliós öss...
MEDIA1  |  2024. július 25. 13:37
A Publicus Research 2024. június 28. és július 4. között, omnibusz kutatást készített arról, mit gon...
Kiszámoló  |  2024. július 25. 09:38
Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenü...
Holdblog  |  2024. július 25. 07:46
Jó ideig alapvetés volt, hogy a prudens észak-európai államok tartják és húzzák magukkal a fegyelmez...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm