20 °C Budapest
Group of friends sitting around log fire in yurt warming feet, during glamping trip.

Milliónyi magyar vágja maga alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt idén télen

2022. november 20. 19:04

Ismét eltelt egy hét, továbbra is hideg őszi napokat kell élnünk, de sokan már ráfordultak a karácsonyi bevásárlószezonra. Összeszedtük, melyek voltak a 46. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! Újra elolvashatod tippjeinket az olcsó szaloncukorról, fűtésről és a pénzfelvételről is.

Számos tippet adtunk a készpénzfelvételről, arról, hogy hogyan fűtsünk, valamint hogyan vegyünk úgy szaloncukrot, hogy az infláció legalább itt ne raboljon ki minket. Lássuk a legolvasottabb, legérdekesebb anyagainkat!

Így veheted meg 70 %-kal olcsóbban a Szamos-szaloncukrot: ez a trükk a Tescóban működik

Hiába, hogy a szaloncukor ára az előző évi brutális növekedés után idén is sokat drágul, a vásárlók azért tudnak spórolni a karácsonyi készülődéskor. A Pénzcentrum most az egyik hazai hiper kínálatában talált olyan sajátmárkás terméket, amit egy legendás (és drága) magyar édességgyártó eredeti receptúrája alapján készítenek, viszont végeredményben 70 százalékkal olcsóbban kapható a polcokon, mint a gyártói márkás termék. Elég sokat lehet tehát spórolni.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés. Ráadásul ebbe még nincs beleszámolva a hulladékégetés, amely több százszoros mennyiségű apró, ultrafinom port, és mérgező anyagokat bocsát a levegőbe. Az idei fűtésszezon pedig különösen kritikusnak ígérkezik, ugyanis a rezsiemeléssel egyre többen fűtenének otthon, szinte bármivel.

Íme az alig ismert ATM-trükk: nem is hinnéd, mennyit spórolhatsz a pénzfelvételen

Bár a magyarok is egyre inkább preferálják a bankkártyás és online fizetéses megoldásokat, előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a készpénznek még mindig nincs alternatívája. Ilyenkor a legtöbbeknek komoly könnyedséget nyújt az államilag garantált 150 ezer forintos keret, amin belül ingyenes juthatunk hozzá pénzünkhöz bármelyik magyarországi bankautomatából. Manapság azonban egyre gyakrabban előfordul, hogy ez az összeg már nem elég. Ilyenkor sem érdemes azonban feltétlen egyből a bankfiókba rohanni, ugyanis több hazai bank is kínál már magasabb, vagy gyakoribb limittel kecsegtető ingyenes készpénzfelvételt.

Küszöbön az ingatlanpiaci összeomlás Magyarországon? Minden egy irányba mutat

Az elmúlt hónapokban bekövetkezett energiaárak emelkedése és a soha nem látott mértékű infláció az ingatlanpiacra is óriási hatást gyakorolt. Ennek kapcsán készített el Csorba Dániel ingatlanszakember nem rég egy felmérést, ami az ingatlanpiac elmúlt másfél hónapban történt változásokat, illetve a 2023-as piac jövőjét taglalta. Erről kérdezett most a Pénzcentrum ingatlanszakértőket, hogy mennyire lehetnek igazak a videóban elhangzó állítások, jóslatok.

Itt a kormány sejtelmes bejelentése: újabb nyugdíjemelés jöhet, 17%-kal is emelkedhetnek a juttatások

Sejtelmes ígéret jelent meg a kormány hivatalos facebook-oldalán: eszerint jelentősen megnövelik a nyugdíjakat januártól. Az biztos, hogy volna is hová emelni: a nyugdíjasokat sokkal jobban érinti az infláció, mint a munkabérből élőket, és a szakértők is többször figyelmeztettek már a bajra.

Kiderült a nagy magnéziumtitok: ezt rontják el a legtöbben, így hiába szedik a drága tablettákat

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magnézium és vegyületei az étrendkiegészítőkben az egyik leggyakrabban előforduló összetevő a vitaminok után. Általában az idegrendszer megfelelő működésével hozzák összefüggésbe, azonban még számos folyamatban van fontos szerepe a szervezetben - köztük az izmok, valamint a szív- és érrendeszer működésében, az anyagcserében és a csontok felépítésében. Számos jótékony élettani hatása is van, mint a stressz, az izomgörcsök és a vérnyomás csökkentése, fejfájás csillapítása, vagy a fizikai teljesítőképesség növelése.

Valóságos nyugdíjas roham indulhat most a boltokba: idős magyarok milliói várták ez a napot

Nyugdíjas roham indulhat novemberben a boltokba, hiszen a nyugdíjemelés és a prémium is nagy valószínűséggel pozitívan fog hatni a vásárlási kedvre. Legalábbis az év első felében ezt lehetett tapasztalni az SZJA-visszatérítés és a 13. havi nyugdíj kapcsán. Arra azonban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára már most felhívta a figyelmet, hogy mennyiségben nézve egyes termékcsoportokból már kevesebbet vásárolnak a családok és a nyugdíjasok is a boltokban, ez pedig egyértelműen az elszálló infláció következménye. Ennek ellenére a szakember a mostani hónapokhoz képest több nyugdíjas vásárlást vár a karácsonyi időszakra.

Rezsiválság: több tízezres támogatást kaphatnak a magyar családok, így kell igényelni

A rohanó infláció és a megemelkedett energiaárak miatt egyre több családot fenyeget az elszegényedés kockázata, egyes becslések szerint közel 1,86 millió lakost, a magyarok 19,4 százalékát. Ennek megakadályozására a kormányzati intézkedések mellett az önkormányzati támogatások is elérhetők. Megkerestük a polgármesteri hivatalokat, hogy megtudjuk, a tél küszöbén milyen formában támogatják a kerület, vagy a települések lakosságát. 

Óriási gondban több tízezer magyar család: ezzel rengetegen nem számoltak a közelgő téli szünetben

Rengeteg magyar családnak okozhat gondot a téli szünet, ami idén a rezsiválság miatt hosszabb lesz a megszokottnál. Sokaknak vélhetően már január első hetében vissza kell menni dolgozni, a gyermekfelügyeletet meg kell valahogy oldani. A helyzeten nem segít, hogy, mint a Pénzcentrum megtudta, a táboroztató szakma nem készül extra lehetőségekkel a téli időszakra. A családszervezetek napközis foglalkozásokkal igyekeznek segíteni a bajba jutott szülőknek.

Berobbant a bérháború Magyarországon: lassan minden cég kiteríti a lapjait

Egyre gyakoribbá válik itthon a kirakatbérek gyakorlata, hogy már az álláshirdetésben konkrét fizetést szerepeltetnek a cégek, hogy ezzel minél több álláskereső figyelmét keltsék fel.Az adott munkakörben kínált fizetés vagy bérsáv megadása egy szélesebb körben használt gyakorlat, ami fontossá válhat a mostani komoly munkaerőhiány miatt, hiszen ezzel több potenciális munkavállalót lehet bevonzani. Mennyire mondható általánosnak a kirakatbérek szerepeltetése, mennyire jelent ez előnyt a munkavállalóknak, és van-e bármilyen jogi akadálya a gyakorlatnak?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem