Close-up of hands of businesswoman analyzing stock market charts and key performance indicators

Nem semmi hetet zárt a magyar tőzsde: nagyot ment a Telekom, OTP

MTI
2022. november 13. 17:01

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 43 698,34 ponton zárt pénteken, 1068,66 ponttal, 2,51 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac heti forgalma  63,58 milliárd forint volt, szemben az előző heti 30,63 milliárd forinttal, a vezető részvények többsége erősödött. Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy ismét erős hetet zárt a BUX-index, a múlt hetihez hasonlóan. Hozzátette: 2,51 százalékos emelkedés lett az elmúlt 5 kereskedési nap mérlege a hazai tőzsdeindexben, ami a hét közepén ismét áttörte a 44 ezer pontos szintet. A Mol múlt heti gyorsjelentését követően a hazai blue chip piac további három szereplője a héten tette közzé harmadik negyedéves számait, amelyek minden esetben kifejezetten jól alakultak.

Felidézték: minden soron az elemzői konszenzusnál erősebb számokat ért el az OTP a harmadik negyedévben. A teljes bevétel és a nettó kamatbevétel is több mint negyedével emelkedett éves alapon. Az eredménysoroknál pedig 50 százalék körüli a javulás. A vezetőség emelte idei várakozásait, 15 százalékkal nőhet a hitelkihelyezés, míg a kamatmarzsok stabilizálódhatnak.

Kedvező eredmények érkezte a Richtertől is. A társaság kedden hajnalban tette közzé harmadik negyedéves eredményeit, amelyek minden soron meghaladták az előzetes várakozásokat. A devizaárfolyam-változások miatt az év első három negyedéve alatt kivételesen magas, 72 milliárd forint pénzügyi eredményt számoltak el. Az adózott eredmény 116 százalékkal haladta meg a 2021 harmadik negyedéves értéket, az adózott eredményhányad elérte a 38 százalékot.

A vártnál jobb eredménnyel zárta a harmadik negyedévet a Magyar Telekom, a menedzsment a teljes évre vonatkozó árbevétel-előrejelzését felfele módosította. A társaság árbevétele éves bázison 9 százalékkal 190,9 milliárd forintra emelkedett. Az árbevétel növekedését segítette a mobiladat-bevételek iránti erős kereslet, valamint a készülékértékesítés erőteljes növekedése.

Nyertes konzorciumot vezetett a 4iG: a Digitális Kormányzati Ügynökség nettó 37 milliárd forintos keretpályázatán a 4iG által vezetett konzorcium is a nyertesek között volt. A keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az érintett szervezetek igényei alapján az egyes konkrét beszerzések újra versenyeztetésre kerülnek a keretmegállapodásban résztvevő konzorciumok között. A keretmegállapodás időtartama a hatálybalépésétől számított legfeljebb 30 hónap.

A héten a legnagyobb mértékben, 9,26 százalékkal a Magyar Telekom erősödött 570,17 millió forintos forgalom mellett, a papír pénteken 324,5 forinton fejezte be a kereskedést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Mol árfolyama a héten 0,46 százalékkal 2622 forintra csökkent, forgalma meghaladta a 6,12 milliárd forintot.

Az OTP árfolyama 4,76 százalékkal erősödött a héten, forgalma 44,9 milliárd forint volt, a részvény pénteken 1005 forinton zárt.

A Richter árfolyama 1,40 százalékkal emelkedett 10,73 milliárd forintos forgalomban, a részvény 8310 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3668,02 ponton zárt a héten, ami 56,83 ponttal, 1,57 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 14:46
Bár egy amerikai, a magyar kormánnyal baráti újságíró írt Orbán Viktor zárt ajtók mögött, csütörtök...
Bankmonitor  |  2023. január 28. 13:49
A Babaváró hitel 2019 júliusa óta elérhető a feltételeknek eleget tevő házasok számára. A maximális,...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18