Budapest, 2022. július 13.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án.MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely: felülvizsgálják a rezsicsökkentett gázmennyiségeket, ezek lesznek az új határok

2022. augusztus 23. 13:15

Ülésezett a mai napon a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett, áttekintették az energetikai helyzetet. Mint kiderült, földgáz esetében a különböző helyekről beszerzett szállítmányok nem azonos minőségűek, a fűtőértékük változó. A kormány ezért most arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes fogyasztásból.

Szokatlan időpontban, kedden kora délután kerül sor a kormányinfóra, melyet ezúttal is élőben követ a Pénzcentrum. Ülésezett ma a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett, áttekintették az energetikai helyzetet. Jelentősen megemelkedtek az energiaárak, ezért mint az már korábban kiderült, a rezsicsökkentett árakat a kormány az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani a kormány - kezdte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd kifejtette, hogy földgáz esetében a különböző helyekről beszerzett szállítmányok nem azonos minőségűek, a fűtőértékük változó. A kormány  most arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes fogyasztásból.

Éppen ezért most 63 645 MJ-ban állapították meg a fűtőértéket, eddig a határ 59 ezer MJ volt. Az ezt szabályozó rendelet még ma megjelenik - mondta el a miniszter.

Az OMSZ vezetőinek felmentése kapcsán a miniszter elmondta, hogy ez esetben már egy hosszabb távú eredménytelenségről van szó. Az augusztus 20-i esemény csak az utolsó csepp volt a pohárban.

A Magyarországnak járó, de visszatartott EU-támogatások kapcsán elmondta, hogy

minden vitás pontban közös álláspontra jutottak. Minden eddiginél szigorúbb rendszert hozunk létre a pénzek felhasználása és ellenőrzése tekintetében

Újságírói kérdésre a miniszter elmondta, hogy az élelmiszer árstopot október elejéig még biztosan fenntartják, hogy utána mi lesz, arról még nincs döntés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hiába nőnek drasztikusan az energiaárak, a miniszter elmondta, hogy a kórházakat, szociális intézményeket, iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani. A tanárhiánnyal kapcsolatban elmondta, hogy nem látnak jelenleg olyan körülményt, mely az oktatás folytonosságát veszélyeztetné.

Az aszály kapcsán elhangzott, hogy hazánk élelmiszerellátottsága biztosított. 

 

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 1. 21:16
A Media1 vendége volt az ARC kiállítás egyik alapítója és szervezje, aki sok érdekességet említett a...
Bankmonitor  |  2022. október 1. 09:33
Egyre többet hallani arról, hogy a személyi hitelek kamata folyamatosan emelkedik, már drága fedezet...
Holdblog  |  2022. október 1. 06:29
220 milliárd amerikai dollár. Becslések szerint ennyi pénzt költött Katar a téli labdarúgó-világbajn...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?