8 °C Budapest
Analyzing data. Close-up of young businessman pointing on the data presented in the chart with pen while working in creative office.

Ismét nehéz hetet zárt a budapesti tőzsde: egyedül az OTP tudott némi emelkedést felmutatni

MTI
2022. május 15. 17:32

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 41 255,70 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásnál 852,93 ponttal, 2,03 százalékkal alacsonyabban.

A forgalom az előző heti 64,233 milliárd forintról 70,881 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények közül csak az OTP tudott némi emelkedést felmutatni. Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója szerint a héten alapvetően lefelé tartottak az árfolyamok a részvénypiacokon, a BUX index kis híján megérintette a 40 ezer pontos szintet, majd onnan indult egy pozitív korrekció. A következő időszakban is meglehetősen hektikus kereskedésre lehet számítani, alapvetően maradhatnak az árfolyamok a csökkenő trendben, de a mozgást heves pozitív korrekciós hullámok szakíthatják meg - közölték.

Felidézték, hogy kedvező gazdálkodási számokat tett közzé kedden a Richter. A gyógyszergyártónak minden soron sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat az első negyedévben. Az orosz-ukrán háború ellenére a Richter második legnagyobb piacán, Oroszországban az árbevétel éves bázison 7,2 százalékkal tudott növekedni forintban számolva.Szerdán tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom: a társaság árbevétele éves bázison 8,4 százalékkal 175,9 milliárd forintra emelkedett, megelőzte az elemzők által jósolt 6 százalékos bővülést.    

Új vezérigazgatót választott az Opus Global. Május 3-án megalakult az új igazgatóság, mely a tőzsdei társaság élére Lélfai Koppány Tibort választotta, az igazgatóság elnökévé ismételten Vida Józsefet nevezték ki. Az új vezetőket öt évre kérték fel.

  • Az OTP a hét egyetlen erősödő részvényeként 0,49 százalékot emelkedett, pénteken 10 300 forinton zárt, heti forgalma 44,7 milliárd forint volt.
  • A Mol 3,42 százalékos gyengüléssel 2828 forinton fejezte be a kereskedést, 16,480 milliárd forintos forgalom mellett.
  • A Richter-részvények értéke 4,44 százalékkal csökkent, a pénteki zárásra 6775 forintig jutott. Heti forgalma kevéssel meghaladta a 6,5 milliárd forintot.
  • A Magyar Telekom árfolyama a héten 0,12 százalékkal csökkent, 399,5 forinton állt meg, összforgalma meghaladta az 1,8 milliárd forintot.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,80 százalékos csökkenéssel 3948,38 pontra esett, majdnem 1,3 milliárd forintos forgalomban.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem