-8 °C Budapest
Stack of banknotes as background (Hungarian Forint) 20000 forint banknotes Ferenc Deak close up as a background. Europe Hungary. The all-seeing eye motif. cimlapi

Rengeteg pénz átcsoportosításáról döntött a kormány: erre mennek el a milliárdok

2021. október 15. 19:59

Ismét hatalmas összegű átcsoportosításról jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Összesen 73 milliárd forintról van szó.   

73 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei büdzséjében egy friss kormányhatározat szerint. 62 milliárd forintot, azaz a teljes összeg túlnyomó részét a gazdaság-újraindítási alapból veszi el a kormány, 1,3 milliárdot a Központi Maradványelszámolási Alapból. 9,9 milliárd forintot pedig egyszerű költségvetési átcsoportosítással biztosítanak, vagyis számos előirányzatból átirányítanak összegeket más célokra.

A gazdaság-újraindítási alapból átcsoportosított pénzből  25 milliárdot a Magyar Falu Program kap, 14,4 milliárd jut a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, 6,7 milliárd forint pedig a Magyar Államkincstárnak. 5 milliárd nemzeti agrártámogatásokra megy el, 2,3 milliárdot pedig a Nemzeti Oltóanyaggyár és Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár kivitelezésére csoportosítanak át.

A Központi Maradványelszámolási Alapbólelvont 1,3 milliárdb is hasonló célokra megy. Ebből 570 milliót kap a versenysport, 500 milliót a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, "feladatainak támogatására", 160 millióból pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő működését finanszírozzák.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 9,9 milliárdos átcsoportosítás miatt a legnagyobb mértékű elvonás öntözési alap-infrastruktúra fejlesztését, valamint a nemzeti agrártámogatásokat érinti. Előbbitől 6,7, utóbbitól pedig 2,5 milliárdot von el a kormány.  A 6,7 milliárd forint a Belügyminisztérium alatt működő vízügyi igazgatóságnaknegy, a 2,5 milliárd pedig a nem állami felsőoktatási intézmények támogatására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?