Professional hairdresser trimming long brown hair with scissors in beauty salon

Tombol a válság a szépségiparban: rengeten húzták le a rolót

2021. július 28. 10:00

A vállalkozások tizede tönkrement. A legrosszabb helyzetbe azok kerültek, akik a turizmusra és a külföldi vendégkörre építettek - árulta el a Világgazdaságnak az Első Magyar Minősített Szépségipari Szakemberek Egyesületének alelnöke. 

A szépségiparban is elkezdett növekedni a vendégforgalom, azonban a legtöbb szolgáltatónál még így sem éri el a járvány előtti forgalom 50 százalékát – árulta el a lapnak Stuhl Andrea, az Első Magyar Minősített Szépségipari Szakemberek Egyesületének alelnöke. Stuhl szerint a tendencia biztató, de egy negyedik hullám lenullázhatja ismét a szolgáltatók forgalmát.

A cikk szerint a legnagyobb visszaesést a járványban a kozmetikusok és a masszőrök szenvedték el, utóbbiak esetében a kereslet még mindig jóval elmarad a pandémia előtti évektől. Stuhl Andrea szerint az ágazatban sokan éltek az állami segítséggel, a katás vállalkozók a járulékok elengedésével, azonban az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásával sok masszőr nem élhetett, mert csak azok voltak rá jogosultak, akik fürdővel állnak szerződésben. A szépségipari vállalkozások körülbelül 10 százaléka esett áldozatául a járványnak, a legrosszabb helyzetbe azok kerültek, akik a turizmusra, illetve a külföldi vendégforgalomra építettek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?