23 °C Budapest
A budapesti munkaerőhiány tolhatja meg a debreceni reptér szekerét

A budapesti munkaerőhiány tolhatja meg a debreceni reptér szekerét

2018. június 11. 10:00

A debreceni repülőtér utasforgalma jelentősen emelkedik, a G7 azt vizsgálta meg, hogy milyen hatással van ez a város gazdaságára és turizmusára.

Meredeken emelkedik a debreceni reptér utasforgalma. Míg 2012-ben még 50 ezernél kevesebb utast szolgáltak ki a légi kikötőben, addig tavaly már több mint 300 ezret. A G7 összehasonlította, hogy az egyes vidéki városokban mekkora mértékben növekedett az elmúlt időszakban a külföldi vendégéjszakák száma, az adatokból pedig az derült ki, hogy a debreceni növekedés átlagosnak a mondható, a reptér tehát nem hozott kimagasló eredményeket ezen a fronton.

A helyi gazdaság erősítése szermpontjából viszont fontos lehet, hogy a 200 ezres (európai szemmel nézve) kisvárosból már 15 úticél érhető el közvetlenül repülővel. A lap példaként hozza, hogy a városban már háromezer munkahely van az SSC-szektorban, amely iparág jelentős munkaerőhiánnyal küzd a fővárosban. Azzal ugyanis, hogy Nyugat-Európából egyre több helyről válik közvetlenül elréhetővé Debrecen, fejlődhetnek a cégen belüli üzleti kapcsolatok, amely fejlesztéseket hozhat a helyi versenyszektorban.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44