11 °C Budapest

Háromhavi mélyponton a forint

Pénzcentrum
2013. december 2. 11:29

Pénteken még 301 forint körül mozgott a forint, hétfő délelőttre viszont 302 forint fölé került az euróval szembeni árfolyam, míg a svájci frankkal szemben már majdnem 246-nál jár.

Pénteken még 301 forint körül mozgott a forint, hétfő délelőttre viszont 302 forint fölé került az euróval szembeni árfolyam, míg a svájci frankkal szemben már majdnem 246-nál jár. Ez azt jelenti, hogy az euróval és a svájci frankkal szemben háromhavi, míg a dollárral szemben háromhetes mélypontról beszélhetünk. A dollár árfolyama is romlott: pénteken még 221,8 forinton jegyezték, ma már 222,6 forint körül járt az árfolyam.

Az árfolyam esése még egy a múlt héten elhangzott Matolcsy-beszéd utórezgése lehet, illetve a kezdeti esés lökést is adhatott ahhoz, hogy akik az év vége előtt le akarják zárni a pozíciójukat, most ezt megtegyék.

A Portfolio.hu-nak nyilatkozó Éder György, a Raiffeisen kereskedelmi igazgatója szerint is egy múlt hét végi esemény - nevezetesen az, hogy a kormány bevonta az Alkotmánybíróságot a devizahiteles mentőcsomag kérdésének rendezésébe - járult hozzá a mostani eséshez. A másik ok szerinte az lehet, hogy eddig sokan forinterősödésre játszó pozíciókat tartottak, és mivel 300 fölé lendült az árfolyam, sokan kénytelenek voltak ezt veszteséggel zárni.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?