11 °C Budapest

Kissé gyengült a forint

Pénzcentrum
2013. május 29. 10:32

Többhavi csúcsokra ért a forint tegnap a vezető devizákkal szemben, de mivel délután óta méréskelten romlott a nemzetközi befektetői hangulat és a forint fontos technikai akadályba is beleütközött, így ma reggelre gyengült valamelyest. Ma kifejezetten izgalmas lehet a forint napja, hiszen délelőtt Matolcsy György jegybankelnök vezetésével sajtótájékoztató lesz a Növekedési Hitelprogramról, dél körül pedig az Európai Bizottság teszi közzé országspecifikus ajánlásait és egyúttal döntését a magyar túlzott deficit eljárás sorsáról is.

Ma reggelre profitrealizálás jelei mutatkoznak a vezető fejlett piaci részvényindexekben a megelőző hetek nagy menetelése, illetve azután, hogy tegnap már nem tudtak új csúcsra menni a vezető indexek a jó amerikai makroadatok mellett sem. Amennyiben a profitrealizálás nagyobb momentumot mutatna, akkor az többek között a forint erejét is aláásná, amely egyébként is fontos technikai akadályokba ütközött az euróval szemben a 285-286-os zónában.

Az is könnyen elképzelhető, hogy az Európai Bizottság felőli pozitív döntés hatására a tipikus befektetői reakció kerekedik felül, miszerint a potenciális jó hírre még vették a forintot, majd amikor a hír megjelenik, fordul a "széljárás". A dollár kötvényhozamok intenzív emelkedése is aláássa a feltörekvő devizák erejét (az amerikai 10 éves hozam már 2,20%-nál jár).

Gyengül a forint az izgalmas nap reggelén

Gyengül a forint az izgalmas nap reggelén

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?