Young woman doctor explaining diagnosis to teenage girl in her ambulance office.

Ezt nem teszi zsebre a COVID-vakcina gyártója: súlyos hírek érkeztek az AstraZeneca legújabb kísérleteiről

2024. június 18. 11:44

Az AstraZeneca bejelentette, hogy a Truqap nevű nevű mellrák elleni gyógyszerük kombinációja a paclitaxellel nem teljesítette a késői stádiumú vizsgálat célkitűzéseit a tripla-negatív emlőrák kezelésében, ami továbbra is jelentős kihívást jelent a kemoterápiás kezelések terén - számolt be a Reuters.

Az AstraZeneca bejelentette, hogy a Truqap nevű, mellrák elleni gyógyszerük nem teljesítette a várakozásokat egy késői stádiumú klinikai vizsgálat során. Ez a vizsgálat azt hivatott felmérni, hogy a Truqap, kombinálva a paclitaxel nevű kemoterápiás szerrel, képes-e javítani a tripla-negatív emlőrákban szenvedő betegek túlélési idejét. A tripla-negatív emlőrák az egyik legnehezebben kezelhető mellráktípus, mivel jelenleg nincsenek ismert célzott terápiák vagy biomarkerek, amelyek alapján személyre szabottan lehetne kezelni ezt a betegséget.

A CAPItello-290 néven futó vizsgálat célja az volt, hogy összehasonlítsa ezt a gyógyszerkombinációt a hagyományos, olcsóbb kezeléssel – paclitaxellel kombinált placebóval – inoperábilis, vagy áttétes állapotban lévő betegeknél. Az eredmények nem mutattak jelentős előrelépést sem az összes résztvevőt magában foglaló csoportban, sem pedig azon betegeknél, akiknél csak bizonyos elváltozások voltak megfigyelhetők.

Susan Galbraith, az AstraZeneca onkológiai kutatás-fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke szerint, bár az eredmények csalódást keltettek, további betekintést nyújtanak a PI3K/AKT útvonalnak az emlőrák kezelésében játszott szerepébe. A kutatásból azt a következtetést lehetett levonni, hogy bár az adott vizsgálat nem hozta meg a várt áttörést, mégis értékes információkat sikerült kinyerni, amelyek előrelépést jelenthetnek a jövőben végzett kutatások és fejlesztések esetében. Az AstraZeneca elkötelezetten folytatja kutatásait annak érdekében, hogy új és hatékonyabb terápiás lehetőségeket találjon a mellrák különböző formáinak kezelésére.

Az AstraZeneca már eddig is élen járt a rákkutatás területén, hiszen a mostanában kifejlesztett Imfinzi nevű oltóanyaga jelentős előrelépést ért el a tüdőrák kezelésében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brit cég korábban a koronavírus ellenanyagok egyik fő beszállítójaként került be a köztudatba, ám vakcinájukkal kapcsolatban nemrég aggasztó hírek kerültek napvilágra. Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az egészségügyi hatóságok az AstraZeneca oltás ritka, ám, halálos mellékhatásának kockázatát vizsgálják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm