21 °C Budapest
Woman holding a toothbrush under the water from the tap

Te is közvetlenül lefekvés előtt mosol fogat? Hatalmas hiba a szakértők szerint: mutatjuk, miért

2024. május 27. 21:31

A nyugodt alvás érdekében fontos egy esti rutin kialakítása, amely magában foglalja a telefonozás elkerülését, a hálószoba hőmérsékletének optimalizálását és a relaxációt elősegítő tevékenységeket, mint például olvasás vagy légzési gyakorlatok. De az sem mindegy, mikor mosunk fogat.

Az alvás minőségének javítása érdekében fontos egy nyugodt éjszakai rutin kialakítása. Az alvásszakértők kiemelték azokat a tevékenységeket, amelyeket kerülni kell lefekvés előtt - írja a Tomsguide.

Az első gyakori hiba, amit sokan elkövetnek, az a fogmosás közvetlenül lefekvés előtt. James Wilson alvásszakértő szerint az esti rutin részeként végzett fogmosás és arcmosás helyett ezeket a tevékenységeket korábbra kéne időzíteni. A fürdőszobai erős fény ugyanis felébresztheti az embert, ami megnehezíti az elalvást.

A második hiba a szobahőmérséklet emelése közvetlenül lefekvés előtt. Davies tanácsa szerint a hálószoba hőmérsékletét este korábban kell beállítani, ideálisan 18-20 fok között, hogy megteremtse az optimális alvási környezetet.

A harmadik gyakori probléma a telefon használata ágyban. A telefon képernyőjéről kibocsátott kék fény zavarhatja az alvást. Davies azt javasolja, hogy kerüljük el ezt a fényt azáltal, hogy lefekvés előtt egy órával éjszakai üzemmódba állítjuk a telefonunkat vagy egyszerűen ne használjuk azt.

Az ideális lefekvési rutin kialakítása érdekében több stratégia is alkalmazható. Ilyen például a képernyők cserélése könyvolvasásra. Ezenkívül fontos egy nyugodt és rendezett alvási környezet megteremtése, például levendula illatú párnafújás használata vagy egy jó matrac és párna választása. A relaxáció elősegítése érdekében ajánlott vezetett alvásmeditáció hallgatása vagy légzőgyakorlatok végzése. Az alvásjóga vagy egy meleg fürdő is segíthet ellazulni és jobban aludni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem