Woman holding a toothbrush under the water from the tap

Te is közvetlenül lefekvés előtt mosol fogat? Hatalmas hiba a szakértők szerint: mutatjuk, miért

2024. május 27. 21:31

A nyugodt alvás érdekében fontos egy esti rutin kialakítása, amely magában foglalja a telefonozás elkerülését, a hálószoba hőmérsékletének optimalizálását és a relaxációt elősegítő tevékenységeket, mint például olvasás vagy légzési gyakorlatok. De az sem mindegy, mikor mosunk fogat.

Az alvás minőségének javítása érdekében fontos egy nyugodt éjszakai rutin kialakítása. Az alvásszakértők kiemelték azokat a tevékenységeket, amelyeket kerülni kell lefekvés előtt - írja a Tomsguide.

Az első gyakori hiba, amit sokan elkövetnek, az a fogmosás közvetlenül lefekvés előtt. James Wilson alvásszakértő szerint az esti rutin részeként végzett fogmosás és arcmosás helyett ezeket a tevékenységeket korábbra kéne időzíteni. A fürdőszobai erős fény ugyanis felébresztheti az embert, ami megnehezíti az elalvást.

A második hiba a szobahőmérséklet emelése közvetlenül lefekvés előtt. Davies tanácsa szerint a hálószoba hőmérsékletét este korábban kell beállítani, ideálisan 18-20 fok között, hogy megteremtse az optimális alvási környezetet.

A harmadik gyakori probléma a telefon használata ágyban. A telefon képernyőjéről kibocsátott kék fény zavarhatja az alvást. Davies azt javasolja, hogy kerüljük el ezt a fényt azáltal, hogy lefekvés előtt egy órával éjszakai üzemmódba állítjuk a telefonunkat vagy egyszerűen ne használjuk azt.

Az ideális lefekvési rutin kialakítása érdekében több stratégia is alkalmazható. Ilyen például a képernyők cserélése könyvolvasásra. Ezenkívül fontos egy nyugodt és rendezett alvási környezet megteremtése, például levendula illatú párnafújás használata vagy egy jó matrac és párna választása. A relaxáció elősegítése érdekében ajánlott vezetett alvásmeditáció hallgatása vagy légzőgyakorlatok végzése. Az alvásjóga vagy egy meleg fürdő is segíthet ellazulni és jobban aludni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem