Chips and snacks on shelf at supermarket, suitable for mockup and new graphic design packagings solutions.

Tragédia, ezt senki nem látta jönni: visszahívták ezt a terméket, miután belehalt egy fiú

2024. május 17. 17:20

A Massachusetts-i főorvosszakértői hivatal megállapítása szerint egy veleszületett szívhibával rendelkező tinédzser, aki a Paqui ultracsípős tortillachipsét fogyasztotta, annak magas kapszaicin-koncentráció miatt szívrohamot kapott és elhunyt tavaly szeptemberben. A gyártó a terméket önként visszahívta - tudósított a CNN.

A Massachusetts állambeli főorvosszakértői hivatal egy tinédzser tavaly szeptemberi szívrohamos halálát vizsgálta. A fiatal, Harris Wolobah, aki veleszületett szívhibával rendelkezett, a Paqui cég ultracsípős "One Chip Challenge" termékét fogyasztotta. Ez a tortillachips Carolina Reaper és Naga Viper paprikával volt ízesítve, amelyek magas kapszaicin-koncentrációt tartalmaznak. A kapszaicin a chilipaprikákban található csípős vegyi anyag.

Wolobah halála után a Paqui vállalat önként visszahívta ezt a terméket. A fő orvosszakértői hivatal megerősítette, hogy a fiú szív- és légzésleállást okozhat az említett élelmiszer fogyasztása.

A Carolina Reaper paprika rendkívül magas csípősséggel bír, csaknem eléri a paprikaspray csípősségét a Scoville-skálán. A Naga Viper paprika is jelentős csípősséggel rendelkezik, 1,2 millió hőegységet mérve ezen skálán, ami jóval felülmúlja például a jalapeño paprika csípősségét.

A Paqui szóvivője hangsúlyozta, hogy az említett kihívás kizárólag felnőtteknek szánták figyelmeztetéseket tartalmazva arra vonatkozóan, hogy nem ajánlják gyermekeknek és azoknak, akik érzékenyek a csípős ételekre vagy alapbetegségekben szenvednek. Azonban több tizenéves és más egyén esetében is előfordultak problémák ezeknek a figyelmeztetéseknek az ignorálása miatt. Ennek eredményeképpen a vállalat 2023 szeptemberében döntött úgy, hogy óvatosságból eltávolítja a terméket és befejezi ennek az extrém cspsznek az árusítását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem