22 °C Budapest
Gurney in hospital hallway

Súlyos mérgezés a legendás magyar gyárban: rengeteg dolgozó került kórházba

2024. április 13. 15:01

Ammóniamérgezést szenvedett a Master Good Kft. több dolgozója. Az érintettek égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak, őket mentővel szállították a kisvárdai, illetve a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, de többségük már pénteken hazamehetett.

Ammóniaérgezés történt a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozójában - számolt be róla az RTL Híradó. A riport szerint összesen 14 embert kellett kórházba szállítani, miután csütörtökön a késő esti műszak közben, a daraboló részlegen, ammónia került a levegőbe a meghibásodott hűtőrendszerből. 

Az érintettek égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak, őket mentővel szállították a kisvárdai, illetve a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, de többségük már pénteken hazamehetett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette a történteket. Tájékoztatásuk szerint vélhetően technológiai meghibásodás okozta műszaki hiba miatt áramlott ki az ammónia az üzemben. A kiérkező szakemberek megszüntették a szivárgást, a már kijutott ammóniát vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot.

Lakott területet nem veszélyeztetett a gáz, amely súlyos esetben tüdőkárosodást, akár halált is okozhat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm