View of structure of hospital building located in Budapest city Hungary.View of structure of hospital building located in Budapest city Hungary.

Óriási átalakítások a magyar egészségügyben: ez lesz a hatalmas pesti kórházzal

2023. augusztus 24. 16:15

Megállapodott a Semmelweis Egyetem, az Országos Kórházi Főigazgatósággal és a Dél-pesti Centrumkórháttal, hogy november elsejétől Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv Kórház Telephelye a Semmelweis tulajdonába kerül, az érintett ellátási kötelezettséggel együtt – számolt be a Semmelweis Egyetem.

A Semmelweis Egyetemhez kerül november elsejétől a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv Kórház Telephelye a Semmelweis tulajdonába kerül, az érintett ellátási kötelezettséggel együtt.

Az intézet elmondása szerint azzal, hogy a Merényi Gusztáv kórház az egyetemhez kerül az intézmény portfóliója traumatológiai ellátással és képzési hellyel is bővülni fog. Ez azonban azzal jár, hogy novembertől a Gyáli út 17-19. szám alatti címről a traumatológiai ellátás átköltözik a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületébe (Üllői út 78.).

Az ellátások átszervezésének első ütemében a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ költözése a Szent Rókus Klinikai Tömbből (Gyulai Pál u. 2.) az augusztus 28-i héten kezdődik meg a Gyáli úti Merényi kórház 1-es és 4-es épületébe. Ezen kívül az első ütemben valósul meg az Ortopédiai Klinika ambulanciájának költözése is, ami jövő hónaptól a Gyáli út 17-19 alatt foglal majd helyet.

A további módosításokról a semmelweis.hu-n lehet olvasni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem