Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Koronavírus 2023: figyelmeztet a WHO és a Vöröskereszt, nem múlt el a járványveszély

MTI
2023. január 30. 18:31

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn bejelentette, hogy a koronavírus-járvány továbbra is nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek minősül. A Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) jelentése szerint pedig a világ országainak még többet kellene költeniük a "globális egészségügyre", hogy felkészültek legyenek egy újabb világjárványra.

A WHO közleménye szerint a pandémia jelenleg vélhetően átmeneti szakaszban van, a terjedését korlátozó folyamatos intézkedésekre van szükség, hogy elkerüljük a további negatív hatásait. A koronavírus elleni vakcinák és kezelések jelentősen megváltoztatták a világjárványt, és remélhetőleg már az idén feloldható lesz a globális egészségügyi vészhelyzet, különösen ha sikerül javítani az oltóanyagok és gyógyszerek elérhetőségét világszerte - mondta hétfőn Genfben Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

Bármikor jöhet egy újabb világjárvány. Ha a Covid-19 nem gyorsítja fel a felkészülést, akkor mi?

- mondta Dzsagan Csapagain a szervezet főtitkára. A hétfőn bemutatott jelentés szerint az országoknak felül kellene vizsgálniuk a jogszabályaikat 2023 végéig, hogy jobban szolgálják a járványok elleni védekezést. Az IFRC azt is javasolja, hogy az országok növeljék az egészségügyi kiadásaikat a bruttó hazai termékük (GDP) 1 százalékával, a "globális egészségügy" finanszírozását pedig legalább évi 15 milliárd dollárral, amit Csapagain "jó befektetésnek" nevezett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem