Geotechnikai vizsgálatok feltárták, hogy a talaj- és rétegvíz jelenléte a Szentgál és Városlőd-Kislőd közötti pályaszakasz vártnál gyorsabb romlásához vezetett,

Elképesztő horrorkonyhát buktattak le: hihetetlen, milyen állapotok uralkodtak az étteremben
Több mint 95 kilogrammnyi nem igazolható eredetű, illetve lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból, és ez még csak a jéghegy csúcsa.
Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy XI. kerületi étterem helyszíni ellenőrzésénél, számolt be a hatóság honlapján. A konyhatér mennyezete, oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajosan, zsírosan szennyeződött volt. Az egységben a szükséges mosogatóhely hiányában és a korábban kiadott engedéllyel egyezően, kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.
A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldség-előkészítőben földes árut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földes áru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása – ezeket nem fertőtlenítették használat előtt. A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva.
A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.
Az ellenőrzésről videót is közöltek:
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Egy jó szörp titka: így lett a házi receptből sikeres vállalkozás
A semmiből indulva vált országosan ismert prémium márkává a Mayer szörp.
-
Az energiatárolás ideje eljött – Az Ön cége készen áll rá? (x)
Az energiatárolás ma már nem opció, hanem versenyelőny. A PV Napenergia szakértelemmel és jogosultsággal segít megvalósítani.
-
A zsalupiac, mint a nagyberuházások trendmutatója (x)
A nagyberuházásokon használt zsaluk forgalma jól mutatja a piaci trendeket. A Meva dunakeszi regionális logisztikai központja a nyugat-európai kivitelezőket is kiszolgálja.
Portfolio Gen Z Fest 2025


