Frontal close-up of an yellow-fever mosquito sucking blood, known vector of zika virus, chikungunya, yellow fever and dengue.

Figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem: ezeken az országrészeken érdemes felkészülni

2022. augusztus 29. 13:34

A héten összesen 18 településen és 7 budapesti kerületben fogják gyéríteni a szúnyogállományt, ugyanis az elmúlt napok esőzései miatt újra megjelentek — adta hírül a katasztrófavédelem

A héten Budapesten a harmadik, negyedik, tizenegyedik, tizennegyedik, huszonegyedik, huszonkettedik és huszonharmadik kerületben, tizenhét Békés megyei településen és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Mezőtúron végeznek a szakemberek szúnyoggyérítést. Amennyiben az időjárás engedi, összesen több mint 13 ezer hektáron dolgoznak majd, a késő esti és éjszakai órákban lehet majd a gyérítést végző kisteherautókkal találkozni.

 Az elmúlt napok esőzései nyomán több helyen újra megjelenhetnek a csípőszúnyogok. Azt, hogy szükség lesz-e még szeptemberben további szúnyoggyérítésre, a következő időszak időjárása határozza meg. A katasztrófavédelem által felkért rovartani szakértők folyamatosan nyomon követik a szúnyogok szaporodását, javaslatuk alapján kerülhet sor további kezelésekre.

 Az aszály miatt idén a korábbi évekhez képest kevesebb szúnyoggyérítésre volt szükség. A kifejlett szúnyogok elleni földi kémiai kezelésekkel, valamint a lárvák számát csökkentő légi és földi biológiai technológiák alkalmazásával mindenhol eredményesen lehetett csökkenteni a szúnyogártalmat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?