Female customer in supermarket

Nagy bajban vannak, akik ilyen betegségekkel küzdenek: brutálisan drágultak ezek a termékek

2022. augusztus 16. 21:32

A speciális étrendet igénylőket sújtja legjobban az infláció, ugyanisaz általuk fogyasztott termékek már eleve drágábbak. A szakemberek szerint a drágulás miatt várhatóan kevesebben fordulnak majd orvoshoz, de a diagnosztizáltaknak érdemes lesz racionálisabban, részletesebben megtervezniük a napi étkezésüket –írja az RTL.hu.

A magyarországi élelmiszer-árrobbanás a lakosság jövedelme és fogyasztói kosara alapján mindenkit másként érint, ám egy valami biztos: a speciális étrendet igénylő krónikus betegek, valamint az élelmiszer-érzékenységben szenvedők jelentősen magasabb árakkal szembesülnek. A számukra is fogyasztható termékek már az infláció elszabadulása előtt is jelentősen drágábbak voltak a hasonló kategóriájú normál elélemiszereknél, most azonban ez az árkülönbözet még rárakódik az egyébként is egekbe szökő árakra.

Dr. Balogh Illés endokrinológus elmondta a csatronának, egyelőre nem hallja a betegeket a drágulás miatt panaszkodni, de a speciális étrendekhez szükséges élelmiszerek ára is kétségtelenül felment, méghozzá jelentősen. Aki viszont inzulinrezisztenciával orvoshoz vagy dietetikushoz fordul, az valószínűleg nem fogja felfüggeszteni a speciális diétáját azért, mert drágábbak lettek ezek az élelmiszerek. Azonban a magasabb árak miatt elképzelhető, hogy kevesebben fordulnak orvoshoz a problémájukkal, a betegségükkel – figyelmeztetett a szakember, aki ugyanakkor úgy gondolja, hogy aki már orvoshoz fordult, az minden bizonnyal be fogja tartani a diétás szabályokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?