18 °C Budapest
Shot of a waiting room in medical clinic full of patients, in background female doctor is talking to a young men, senior doctor is walking by.

Itt áll feketén-fehéren: ennyit kell várni ma Magyarországon szakrendelésekre

2022. július 18. 16:34

Az átlagos betegvárakozási a járóbeteg szakellátásban még 2016-ban átlagosan 20 nap volt, addigra mostanra ez a szám 30 napra nőtt. 

2022 májusában 44 tagintézményükben mérték fel, hogy mennyit kell várakoznia a betegeknek ahhoz, hogy bejussanak egy szakrendelésre – mondta az Inforádiónak a Medicina 2000 magyar Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke. 

A legkedvezőtlenebb helyzet a diabetológiában és az angiológiában, tehát az erek vizsgálatánál tapasztalható. Előbbi esetében 12,5 napos romlás volt mérhető, amivel 45 napra ugrott az átlagos várakozási idő, utóbbinál 11,5 nappal nőtt a várakozási idő, elérve az átlagosan majd 54 napot. Kedvező elmozdulás látható viszont a kardiológia esetében, ahol csaknem 10 nappal csökkent, így már „csak” 48,72 nap az átlag várakozási idő, de a gasztroenterológia szakrendeléseken is 9 nappal, 31 napra rövidültek a betegfogadási listák.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?