Close up of Vials and Syringes with Covid-19 vaccine are displayed on a tray during vaccination.

Kutatóorvosnak adta ki magát a pofátlan csaló: közel 4 milliót harácsolt össze covid vakcinára

2022. január 24. 18:06

Azzal a hamis indokkal kért kölcsönt két férfitől, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani - írja a Szolnoki Járásbíróság közleménye.

Vádat emeltek egy tószegi nő ellen, mert kutatóorvosnak adta ki magát, majd pénzt kért kölcsön Covid-19 elleni vakcina fejlesztésére – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A 31 éves nő, 2020. novemberében – még az első sikeres vakcina-tesztek bejelentése előtt – állt elő ötletével két helyi férfinak. Kutatóorvosi munkájához kért kölcsön, azt állította, hogy már az ő vakcinafejlesztése is végső fázisban van, a befejezéshez lenne szüksége pénzre.

Az ál-kutatóorvos szerződésben tett ígéretet arra, hogy 2021. február végéig visszafizeti a kölcsönkért összeget, ez azonban nem történt meg. A két, jó cél érdekében pénzét áldozó férfi 2021. júliusában már felszólító levélben kérte a nőt, hogy fizesse vissza a tartozást. A csaló nő azonban nem lépett ki szerepéből, továbbra is kutató látszatát keltve azt mondta, hogy szándékában áll a pénz visszafizetése, és egy hamisnak bizonyult banki bizonylat bemutatásával tovább hitegette két áldozatát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A büntetlen előéletű nő az eljárás megindítása után kifizette az okozott kárt. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?