26 °C Budapest
Female doctor wearing protective face mask giving injection to a senior man. General practitioner giving vaccine to a senior man in clinic.

Friss felmérés: rengeteg magyar nem akarja felvenni a 3. oltást

2021. november 23. 16:02

A megkérdezettek 40 százaléka vagy már beadatta a harmadik oltást, vagy a jövőben biztosan meg fogja tenni. Az Idea Intézet közvélemény-kutatást végzett az oltásokkal kapcsolatban.

Az Idea Intézet felmérése alapján minél fiatalabb korosztályt nézünk, arányaiban annál kevesebben oltatták be magukat harmadszor, ami összefügghet azzal, hogy az idősebbek oltására korábban sor került. A 60 évesnél idősebb magyarok mintegy 31 százaléka már felvette a harmadik oltást.

A megkérdezettek 22 százaléka mondta azt, hogy két oltást már megkapott, és kérni fogja a harmadik dózist, 18 százalékuk pedig már ezen túl is esett az október eleji adatfelvétel időpontjáig. 16 százalék kapott két oltást, azonban a harmadik dózis kapcsán még hezitál, olvasható a 24.hu-n.

A teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem. A 30-39 évesek körében ez az arány már 23 százalék.

A valóságban a friss adatok szerint a harmadik oltással rendelkezők száma már kicsivel több mint 1,9 millió, az összes beoltott szűk egyharmada, ebből mintegy százezren hétfőn, az oltási akcióhét első napján kapták meg az emlékeztető oltást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?