6 °C Budapest
Female doctor wearing protective face mask giving injection to a senior man. General practitioner giving vaccine to a senior man in clinic.

Friss felmérés: rengeteg magyar nem akarja felvenni a 3. oltást

2021. november 23. 16:02

A megkérdezettek 40 százaléka vagy már beadatta a harmadik oltást, vagy a jövőben biztosan meg fogja tenni. Az Idea Intézet közvélemény-kutatást végzett az oltásokkal kapcsolatban.

Az Idea Intézet felmérése alapján minél fiatalabb korosztályt nézünk, arányaiban annál kevesebben oltatták be magukat harmadszor, ami összefügghet azzal, hogy az idősebbek oltására korábban sor került. A 60 évesnél idősebb magyarok mintegy 31 százaléka már felvette a harmadik oltást.

A megkérdezettek 22 százaléka mondta azt, hogy két oltást már megkapott, és kérni fogja a harmadik dózist, 18 százalékuk pedig már ezen túl is esett az október eleji adatfelvétel időpontjáig. 16 százalék kapott két oltást, azonban a harmadik dózis kapcsán még hezitál, olvasható a 24.hu-n.

A teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem. A 30-39 évesek körében ez az arány már 23 százalék.

A valóságban a friss adatok szerint a harmadik oltással rendelkezők száma már kicsivel több mint 1,9 millió, az összes beoltott szűk egyharmada, ebből mintegy százezren hétfőn, az oltási akcióhét első napján kapták meg az emlékeztető oltást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm