1 °C Budapest
Female doctor wearing protective face mask giving injection to a senior man. General practitioner giving vaccine to a senior man in clinic. cimlapi

Magyarországon is megjelent az új COVID-variáns: sokkal veszélyesebb, mint a delta

2021. november 18. 15:40

Az NNK laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon, de már kimutatták a delta plusz variánst is - közölte a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban Müller Cecília országos tisztifőorvos. Azt is elismerte, hogy telítődnek a magyar kórházak a koronavírusos betegek nagy száma miatt.

Ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül és gyorsan fertőző formájával állunk szemben - mondta a videóban a tisztifőorvos.

Arról is beszél Müller Cecília, hogy a megfertőződött személy már a tünetek megjelenését megelőző két napban fertőzhet. Akik egy háztartásban élnek, ezt követően kivétel nélkül ki vannak téve a fertőzés veszélyének, éppen ezért soha nem volt ennyire fontos a védőoltás jelentősége az egész járvány alatt - érvel az oltás felvétele mellett az NNK vezetője, megemlítve, hogy a járványnak ebben a szakaszában a vakcinára épülő stratégia elkésett, és más védelmi eszközökhöz kellene nyúlni. Azt is elismerte a rövid videóban Müller Cecília, hogy

a kórházak telítődnek, nagyon sok koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és a napi fertőzöttek száma is jelentősen növekszik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?