Senior woman wearing mask infected by coronavirus on hospital bed receiving medicine by drip. Close-up fingers of the senior patient ´s hand while she is sleeping. Horizontal photo cimlapi

Ezt jobb ha tudod a koronavírus-járványról: a súlyos betegek 80%-a oltatlan az egyik kórházban

2021. november 5. 18:01

Ismét megnyitották az intenzív osztályok tehermentesítésére szolgáló Covid-osztályokat Magyarországon, egy ilyen osztály adatai szerint a súlyos fertőzöttek 80%-a oltatlan.

Az intenzív osztályok terhelésének csökkentésére a második-harmadik hullámhoz hasonlóan immár más kórházi osztályokon is kezelnek covidos betegeket.

Egy oxigénellátással bíró, de nem intenzív osztály működésére rálátó orvos szerint, akit a 444.hu szólaltatott meg,  a náluk kezelt betegek bő nyolcvan százaléka oltatlan. De ezek csak egy intázmény adatai, ugyanis  a kórházban kezelt oltottak és oltatlanok arányáról nincs hivatalos közlés egyelőre.

Az említett kórházban kezelt oltott betegek közül egyiknek sincs harmadik oltása, és a negyven százalékuk amúgy más betegség miatt szorul kórházi ellátásra, a covidos tüneteik enyhék. Az oltott betegeik húsz százaléka van valóban a covid miatt "ramatyul", illetve van olyan nagyon idős betegük, akinek a tüdőgyulladása ugyan nem súlyos, de korára tekintettel legyengítette a láz, kiszáradás miatt szorul kezelésre.

Az oltás a legfőbb feladatát ellátja. Bár a delta variáns az oltottakat is megfertőzheti, súlyos szövődmények a jelek szerint többnyire az oltatlanoknál alakulnak ki

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 - vonja le a következtetést a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18