3 °C Budapest
Male doctor holding hand of patient in hospital. Sick senior woman having a doctor appointment. Trust and support concept. cimlapi

Változás élesedik a háziorvosoknál: itt a lista, holnaptól ezekért is fizethetnek a betegek

2021. október 31. 15:04

Kidolgozták a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát, amelyet november elsejétől használhatnak a háziorvosok. A Magyar Orvosi Kamara egységesített díjtáblázata azon tételeket tartalmazza, amiket a NEAK nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát dolgozta ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A munkához a szakmai hátteret a MOK háziorvosi munkacsoportja, a Háziorvosok Online Szövetsége és az Országos Alapellátási Szövetség (OASZ) biztosította.

A díjtételajánlat a háziorvosoknál elérhető azon beavatkozásokra vonatkozik, amelyeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk - mondta korábban Nagy Ákos, a MOK alelnöke.

A táblázatot november elsejétől használhatják a háziorvosok, a kamara honlapjáról is le lehet tölteni, de alább is megmutatjuk a pontos díjtételeket:

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?