16 °C Budapest
A commuter on her way to work using a face mask on a double-decker bus, during a health lockdown

Nincs mese, megint szükség van a maszkviselésre: riadót fújtak a magyar tudósok

2021. október 11. 12:34

A Magyar Tudományos Akadémia szerint szükséges újból a maszkhordás is, arra kérnek mindenkit, hogy zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön viseljük a maszkokat. Az MTA állásfoglalásában azt írta: növelni kell a lakosság átoltottsági arányát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

„Jelen helyzetben mindannyiunk kötelessége az oltásoktól elzárkózó emberek meggyőzése” – írja állásfoglalásában a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége. A kutatók szerint azért van szükség az átoltottság minél előbbi növelésére, hogy megelőzhető legyen a negyedik hullám berobbanása Magyarországon.

Ezért az MTA úgy véli, hogy szükséges újból a maszkhordás is, arra kérnek mindenkit, hogy „zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön” viseljék a maszkokat, valamint tartsanak távolságot másoktól és fertőtlenítsék kezüket. A kutatók elejét vennék az álhíreknek is:

közösen érjük el, hogy senki ne adjon hitelt az olyan téves, felelőtlen és veszélyes állításoknak, miszerint a delta-variáns ellen nem véd az oltás és az orrot és szájat eltakaró maszk! Mindenki lépjen fel saját környezetében a hamis és áltudományos nézetek ellen!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?