Vial and Syringe

Itt a vége: megérkezett az utolsó szállítmány a keleti vakcinákból

2021. május 21. 09:30

Érkezik az utolsó Sinopharm-szállítmány Magyarországra. Ezzel kipörögnek a keleti vakcinák szerződései. A Szputnyik V-ből ugyanis már korábban befutottak az utolsók. 

Péntek délelőtt landol a magyar kormány teherszállító gépe Budapesten, amely 700 ezer Sinopharm-vakcinát szállít, ezzel a kínaiak is teljesítik a vakcinaszerződésben vállaltakat - közölte Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában. A külgazdasági és külügyminiszter azt megelőzően beszélt erről, hogy Hamburgba indult, átvenni az Európa Tanács miniszteri bizottságának magyar elnökségét.

A szállítógép az elmúlt három hónapban 15-alkalommal fordult Budapest és Moszkva, valamint Budapest és Peking között, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra szállítsa.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szerződésben már csak 500 ezer adag oltóanyag szerepelt, de a kínai védelmi minisztérium 200 ezer adagnyi adománnyal megtoldotta a szállítmányt.


Felhívta a figyelmet arra: a Kínából és Oroszországból megrendelt vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország az átoltottság tekintetében mintegy másfél hónappal előrébb jár Európánál.
"Ennyivel előbb tudjuk megnyitni teljes egészében a gazdaságunkat, visszaadni az embereknek a normális életet" - tette hozzá Szijjártó Péter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?