Photograph of the keyboard of a laptop

Megmozgatta a netet a védettségi igazolvány: a legtöbb magyar ezt akarja tudni

2021. május 4. 21:56

Idén 384 ezer védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tartalmat tettek közzé a magyar netezők, ennek 60 százaléka, azaz 239 161 említés az elmúlt egy hónapban született. A Sentione adatelemzése alapján április 23-án volt a legtöbb, 37 000 beszélgetés, amikor is kiderült, a 4 millió beoltott után mire tudjuk majd használni az igazolást.

A témában az április 23-i vasárnapon a Fidesz posztja volt a legnépszerűbb, amelyben Orbán Viktor bejelentését közölték: „a jövő héten valamikor megnyitjuk a szolgáltatások széles körét azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal”. A hírt követő napokban a legnagyobb mértékben az index.hu Facebook posztja ért el az emberekhez, ezt több mint 3000-ren osztották meg. A témában történt posztok és cikkek átlagosan 22 kommentet generáltak, amely magas számnak tekinthető az internetezők körében, és azt jelzi, hogy a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tartalmakra azonnal rákapcsolódtak a netezők.

A reakciók kétharmada semleges volt, 18 százalékuk fejezte ki nemtetszését a védettségi igazolvány kapcsán, 7,5 százalék viszont kifejezetten pozitívan fogadta a dokumentummal kapcsolatos híreket, ezek az arányok mind az elmúlt 1 hónapra, mind a 2021-ben született összes említésre egyaránt jellemzőek voltak, tehát elmondható, hogy nem változott idén a védettségi kártya megítélése.

Az április 1. és május 2. közötti időszakban 66.9 százalékban a Facebookon folyt a beszélgetés a védettségi igazolványról, az internetezők 30 százaléka pedig különböző weboldalakon reagált az eseményre, ezek között a hvg.hu volt a legnépszerűbb, közel 50 000 említéssel. Ennek oka a portál népszerűségén kívül a cikkek alatti kommentelési lehetőség lehet, amely több hírportálon már nem elérhető.

Az index.hu és a kormány Facebook oldala után Doktor Gödény és Dúró Dóra oldalai voltak azok, amelyek a becsült elérés alapján legtöbbször tudták megszólítani az embereket, őket követi a Szeretlek Magyarország Facebook felülete. Érdekesség, hogy hasonló elérést generált Doktor Gödény kevesebb mint 10, Dúró Dóra pedig több mint 50 védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tartalma (pl. Facebook posztja).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az oltási kártya, védettségi igazolvány mellett a témában leggyakrabban még az ügyleírás és nyitás szavak jelentek meg.

A Sentione azokat a 2021.01.01-05.02 között publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, melyben a védettség, oltás, vakcina illetve a kártya, igazolvány, útlevél szókapcsolatok minden lehetséges variációja megjelenik, vagy hozzá kötődik.  Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található publikus tartalmai adták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?