27 °C Budapest
Újabb szörnyű adatok: riasztóan sok magyar özvegyült meg a járvány alatt

Újabb szörnyű adatok: riasztóan sok magyar özvegyült meg a járvány alatt

2021. április 9. 16:39

Majdnem kétezerrel több nő maradt özvegyen 2020-ban, mint a koronavírus megjelenése előtti évben. A Belügyminisztérium statisztikáiból kiderült, hogy a kiugrást a harmadik járványhullám okozta. A magukra maradt férfiak száma is drámaian nőtt tavaly év végén.

Újabb szomorú statisztika mutatja meg, milyen szörnyű következményekkel járt a második, és a harmadik hullám Magyarországon: a Belügyminisztérium nyilvántartásának adataiból kiderült, hogy 2020-ban 1903-mal több nő özvegyült meg, mint 2019-ben, a koronavírus megjelenése előtt.

A hónapokra bontott adatokból látható az is, hogy a mutató szeptemberben kezdett el valamelyest emelkedni - mindaddig az áprilisi első hullám kivételével minden hónapban kevesebb nő özvegyült meg Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Viszont a harmadik hullám brutális volt: novemberben több mint ezerrel több nő lett özvegy, mint egy évvel korábban,

decemberben pedig 1615-tel többen veszítették el férjüket, mint 2019. utolsó hónapjában.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A férfiak statisztikáiban is durván meglátszik a járványhullám: tavaly összesen 537-tel többen özvegyültek meg, mint 2019-ben. Ahogy a nőknél, a férfiak esetében is - egy áprilisi kiugrás mellett - szeptembertől kezdett emelkedni az özvegyek száma.

Novemberben 289-cel, decemberben pedig 465-tel több férfi veszítette el feleségét, mint egy évvel korábban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?