33 °C Budapest
Asian little child girl feeling headache. illness,sickness concept.

Egyre több a súlyos eset a koronavírussal ápolt gyerekeknél

2021. április 9. 10:00

A koronavírusos túlsúlyos gyerekek közül többen vannak, akiket már lélegeztetni kell a vírus szövődményei miatt és ezres nagyságrendben vannak olyan gyermekek, akiknek szükségük volt kórházi kezelésre. A Bethesda Gyerekkórház igazgatója és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke beszélt erről.

A koronavírusos túlsúlyos, főleg serdülő korú gyerekek közül többen vannak, akiket már lélegeztetni kell a vírus szövődményei miatt. Erről Velkey György a Bethesda Gyerekkórház igazgatója beszélt az RTL híradónak. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke pedig arról számolt be, hogy egy év alatt itthon nagyjából 100-ra tehető az ilyen gyerekek száma.

Elsősorban nem invazív lélegeztetést jelent ez, vagyis a gyerekek többsége maszkon át kap plusz oxigént. Havasi Katalin a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökének becslése szerint ezres nagyságrendben vannak olyan gyerekek, akiknek szükségük volt valamilyen kórházi kezelésre a járvány kezdete óta.

Az egyesület ezért azt kéri az országos tisztifőorvostól, hogy vegyék előre az oltási sorrendben a krónikus beteg gyerekeket, legalább a 16 évnél idősebbeket. Ők ugyanis már olthatóak Pfizerrel.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?