9 °C Budapest
Rendkívüli! Operatív törzs: változnak a határátlépés szabályai

Rendkívüli! Operatív törzs: változnak a határátlépés szabályai

2021. március 9. 12:02

Ausztria Magyarországot magas fertőzöttségű területnek minősítette, ezért szigorodnak a beutazási szabályok - jelentette be az operatív törzs március 9-én tartott sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes.

Kiss Róbert rendőralezredes azzal nyitotta a sajtótájékoztatót, hogy Ausztria Magyarországot magas fertőzöttségű területnek minősítette, ezért szigorodnak a beutazási szabályok. Így az osztrák-magyar határszakaszon vizsgálják a Németországba való továbbutazás feltételeit is: ha a célország Németország, és oda a beutazás feltételei nem állnak fenn, már az Ausztriába belépést is megtagadják.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi tájékoztatón elmondta, rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon. A mutatók növekedése olyan mértékű, amelyet a második hullámban sem láthattunk.

A szennyvízadatok az őszi járványcsúcshoz hasonlóak, csökkenés egyetlen nagyvárosban sincs. A leginkább Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Veszprém, illetve a budapesti agglomeráció mintáiban volt magas a örökítőnyag koncentrációja

- fogalmazott Müller Cecília.

A tisztifőorvos felhívta arra is a figyelmet, hogy álbiztonságot ad, ha úgy gondoljuk, hogy a beoltás után rögtön védetté válunk. Mint fogalmazott, a szervezet ellenanyag-termelésének be kell indulnia, ehhez több hét is szükséges. Müller Cecília tájékoztatása szerint 2-3 hét után lehet 50-70%-os védettség. Éppen ezért változott az országos oltási terv, és élvez prioritást az első adag vakcina minél több emberek történő beadása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Müller hozzátette, az idősek oltása folytatódik, 100 ezer felszabadított orosz vakcina kerül ki az oltópontokra, továbbá 120 510 új Pfizer-adaggal is tudnak oltani. Ezen felül már olthatók az idősek AstraZeneca vakcinával is , 105 600 darab áll ebből rendelkezésre. - közölte a tisztifőorvos, és azt is hozzátette, hogy hamarosan megkezdődik a rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is.

Müller Cecília azt is leszögezte, hogy a háziorvosok nem tartanak vissza oltóanyagot. Mint mondta, mivel korlátozott mennyiség áll rendelkezésre, szakmai szabadságuk van a tekintetben, hogy kit ítélnek meg leginkább rászorulónak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 5. szerda
Györgyi
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40