34 °C Budapest
Rendkívüli! Operatív törzs: változnak a határátlépés szabályai

Rendkívüli! Operatív törzs: változnak a határátlépés szabályai

2021. március 9. 12:02

Ausztria Magyarországot magas fertőzöttségű területnek minősítette, ezért szigorodnak a beutazási szabályok - jelentette be az operatív törzs március 9-én tartott sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes.

Kiss Róbert rendőralezredes azzal nyitotta a sajtótájékoztatót, hogy Ausztria Magyarországot magas fertőzöttségű területnek minősítette, ezért szigorodnak a beutazási szabályok. Így az osztrák-magyar határszakaszon vizsgálják a Németországba való továbbutazás feltételeit is: ha a célország Németország, és oda a beutazás feltételei nem állnak fenn, már az Ausztriába belépést is megtagadják.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi tájékoztatón elmondta, rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon. A mutatók növekedése olyan mértékű, amelyet a második hullámban sem láthattunk.

A szennyvízadatok az őszi járványcsúcshoz hasonlóak, csökkenés egyetlen nagyvárosban sincs. A leginkább Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Veszprém, illetve a budapesti agglomeráció mintáiban volt magas a örökítőnyag koncentrációja

- fogalmazott Müller Cecília.

A tisztifőorvos felhívta arra is a figyelmet, hogy álbiztonságot ad, ha úgy gondoljuk, hogy a beoltás után rögtön védetté válunk. Mint fogalmazott, a szervezet ellenanyag-termelésének be kell indulnia, ehhez több hét is szükséges. Müller Cecília tájékoztatása szerint 2-3 hét után lehet 50-70%-os védettség. Éppen ezért változott az országos oltási terv, és élvez prioritást az első adag vakcina minél több emberek történő beadása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Müller hozzátette, az idősek oltása folytatódik, 100 ezer felszabadított orosz vakcina kerül ki az oltópontokra, továbbá 120 510 új Pfizer-adaggal is tudnak oltani. Ezen felül már olthatók az idősek AstraZeneca vakcinával is , 105 600 darab áll ebből rendelkezésre. - közölte a tisztifőorvos, és azt is hozzátette, hogy hamarosan megkezdődik a rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is.

Müller Cecília azt is leszögezte, hogy a háziorvosok nem tartanak vissza oltóanyagot. Mint mondta, mivel korlátozott mennyiség áll rendelkezésre, szakmai szabadságuk van a tekintetben, hogy kit ítélnek meg leginkább rászorulónak.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?