33 °C Budapest
Gulyás Gergely: március 15-ig biztosan maradnak a korlátozások

Gulyás Gergely: március 15-ig biztosan maradnak a korlátozások

2021. február 25. 10:54

Ismét elszabadult a járvány, nehéz hetek állnak előttünk, éppen ezért a kormány meghosszabbítja a november 11. óta érvényben lévő korlátozásokat - Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tart tájékoztatást.

November 11. óta vannak érvényben a korlátozások, hogy az egészségügyet ne temesse maga alá a járvány. "Reméljük, hogy a korlátozások utolsó szakaszában vagyunk" - mondta el a miniszter. 

A harmadik hullám elérte Magyarországot: a következő 1-2 hétben a számok drámaian romlani fognak. Fel fog gyorsulni a fertőzés: kifejezetten nehéz lesz a következő időszak. Éppen ezért

március 15-ig a kormány a mostani korlátozásokat fenntartja ebben a formában.

Egy hét alatt 425 ezren töltötték ki a Nemzeti konzultációt, 2 millió 460 ezren regisztráltak eddig az oltásra - ismertette Gulyás Gergely, és elmondta az is, hogy a bértámogatásokat továbbra is fenntartja a kormány.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(Címlapkép: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?