Üzent a vendéglátósoknak Gulyás Gergely: aki idő előtt kinyit, keményen megbüntetik

Üzent a vendéglátósoknak Gulyás Gergely: aki idő előtt kinyit, keményen megbüntetik

2021. január 28. 12:34

Aki februárban, a korlátozások ellenére kinyit, azt megbüntetik, 6 hónapra bezárhatják - mondta a vendéglátósok nyitási akciója kapcsán Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter megérti a vendéglátósokat, ám türelemre kéri őket, mert a jogszabályok mindenkire vonatkoznak.

A kormánynak kötelessége fellépni minden jogszabálysértő magatartás ellen, így azokat a vendéglátóegységeket, amelyek februárban a korlátozások ellenére kinyitnak, 6 hónapra bezárhatják - mondta Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter kijelentette: megérti a vendéglátósokat, ám türelemre kéri őket, mert a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, az intézkedések fenntartása kapcsán teljes a szakmai konszenzus. A kormány március elsejéig hosszabbította meg a korlátozások hatályát, enyhíteni pedig akkor fognak, ha javulnak a járványügyi adatok, vagy pedig elegendő vakcina lesz Magyarországon.

Elfogadják a vendéglátósok kritikáját, így arról döntött a kormány, hogy az ágazati bértámogatások kifizetését felgyorsítják. 27 milliárd forintnyi támogatás érkezett be eddig, ebből 7 milliárdot fizettek ki. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a lazításokat a vendéglátóegységekre vonatkozó korlátozások enyhítésével kezdik majd, amikor erre lehetőség lesz, a járványügyi helyzet miatt viszont ez most nem lehetséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?