8 °C Budapest
Ismét bővült a koronavírus-fertőzésben elhunyt egészségügyi dolgozók listája

Ismét bővült a koronavírus-fertőzésben elhunyt egészségügyi dolgozók listája

2021. január 4. 19:02

A Magyar Orvosi Kamara listája, amelyen a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáikról emlékeznek meg, ismét bővült: a mai napon már 47 szerepel rajta. 2020. december 27-én még 41 név szerpelt a listán. 

Egy héttel ezelőtt még 41, mára 47 név szerepel azon a listán, amelyet a Magyar Orvosi Kamara vezet a koronavírus-fertőzésben elhunyt egészségügyi dolgozókról. November végén még 16 monogram szerepelt a listán. Az áldozatok között vannak ápolók, mentőápolók, háziorvosok, szakasszisztensek, sebészek, szülész-nőgyógyászok is.

Mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat

- olvasható a Magyar Orvosi Kamara honlapján. Októberben az operatív törzs tájékoztatása szerint az igazolt fertőzöttek 4,66 százaléka volt egészségügyi dolgozó. Az oltási terv szerint - mivel az egészségügyi fokozottan ki vannak téve a megfertőződés veszélyének - a Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata alapján az első körben az egészségügyi munkakörben dolgozók beoltására kerül sor.

Ráadásul az egészügyben dolgozók átlagéletkora évről-évre magasabb, a háziorvosoké a 60 évet, a szakdolgozók átlagéletkora az 50 évet közelíti meg. Így sokan vannak köztük, aki a veszélyeztetett korosztályhoz tartoznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?