Kiderült: ennyibe kerülhet majd a Pfizer koronavírus-vakcinája

Kiderült: ennyibe kerülhet majd a Pfizer koronavírus-vakcinája

2020. november 13. 08:34

Körülbelül hatezer forintnak megfelelő áron vesz az Európai Unió a kilencven százalékban hatékonynak bizonyuló nyugati vakcinából. Ez köszönhető annak is, hogy egyszerre sokat vásárolunk és támogattuk is az elkészültét már korábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormányok igyekeznek minél gyorsabban megállapodni az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalat közösen fejlesztett vakcinájának vásárlásáról, miután az 90%-ban hatásosnak bizonyult. Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában is arról beszélt, néhány hét múlva lesz vakcina és elérhető lesz az amerikai, orosz és kínai verzió is. Az InfoStart most arról ír: Európában a Pfizer-vakcina olcsóbb lesz, mint az USA-ban.

A cikk szerint ez annak köszönhető, hogy az EU kedvező megállapodást kötött a céggel. Mint írják: a húsz dollárhoz közelebb lesz a vételár, mint a tízhez, azaz körülbelül hatezer forintnak megfelelő összegről beszélünk. Az árban közrejátszik az is, hogy az EU egyelőre többet rendelt, mint az Államok, illetve z Európai Beruházási Bank és Németország is jelentős mértékben támogatta a BioNTech kutatásait a vakcina fejlesztésére. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?