Lehúzhatják az éttermek a rolót: nehezen fogadták az új szabályokat a vendégek

2020. november 6. 09:01

Bár kellemetlen, értik a vendégek, miért kell az étteremben is maszkot húzni. Többen mégis bezártak, de nem csak a forgalom visszaesése, hanem a szabályokat nem követő vendégek miatt. Máshol kreatív megoldásokkal próbálnak túlélni.

Bár az eddiginél nagyobb forgalomcsökkenésre számítanak a Balatonnál, a többség egyelőre nem zár be. A vendégeknek ugyanakkor zavarja a komfortérzetét a maszkviselés, sokak szerint inkább máshol kellett volna kötelezővé tenni.

"Sokan felemlegetik, hogy a vendéglői asztaloknál ülve fogyasztó kisebb társaságokhoz képest vannak más olyan, nyilvános, zárt helyek, ahol sokkal inkább szükséges lenne az arcmaszk használatának kötelezettsége, például egyes szolgáltatóhelyeken"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) veszprémi elnöke. Mint elmondta: a szigorítást értik a vásárlók, de hátrányos lehet ismerkedés, üzleti találkozások szempontjából. Vannak olyanok is, akik nem a csökkenő forgalom, hanem a látogatók maszkviselési fegyelmének hiánya miatti rendszeres konfliktusok miatt húzza le a rolót. Máshol ezt a bejáratnál becsületkasszás maszkosztással oldják meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm