Lehúzhatják az éttermek a rolót: nehezen fogadták az új szabályokat a vendégek

Lehúzhatják az éttermek a rolót: nehezen fogadták az új szabályokat a vendégek

2020. november 6. 09:01

Bár kellemetlen, értik a vendégek, miért kell az étteremben is maszkot húzni. Többen mégis bezártak, de nem csak a forgalom visszaesése, hanem a szabályokat nem követő vendégek miatt. Máshol kreatív megoldásokkal próbálnak túlélni.

Bár az eddiginél nagyobb forgalomcsökkenésre számítanak a Balatonnál, a többség egyelőre nem zár be. A vendégeknek ugyanakkor zavarja a komfortérzetét a maszkviselés, sokak szerint inkább máshol kellett volna kötelezővé tenni.

"Sokan felemlegetik, hogy a vendéglői asztaloknál ülve fogyasztó kisebb társaságokhoz képest vannak más olyan, nyilvános, zárt helyek, ahol sokkal inkább szükséges lenne az arcmaszk használatának kötelezettsége, például egyes szolgáltatóhelyeken"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) veszprémi elnöke. Mint elmondta: a szigorítást értik a vásárlók, de hátrányos lehet ismerkedés, üzleti találkozások szempontjából. Vannak olyanok is, akik nem a csökkenő forgalom, hanem a látogatók maszkviselési fegyelmének hiánya miatti rendszeres konfliktusok miatt húzza le a rolót. Máshol ezt a bejáratnál becsületkasszás maszkosztással oldják meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?