12 °C Budapest

Operatív törzs: egy 40 éves férfi is meghalt koronavírusban

2020. szeptember 24. 11:59

Heten haltak meg az elmúlt 24 órában a koronavírusal összefüggésben, van köztük egy meglehetősen fiatal is, ő 40 éves - ismertette a tisztifőorvos. Az operatív törzs mai tájékoztatóján szó esett az esti szuperkupa-meccsről is.

Pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Heten haltak meg az elmúlt 24 órában a koronavírusal összefüggésben, van köztük egy meglehetősen fiatal is, ő 40 éves. A legidősebb elhunyt pedig 81 éves volt - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs napi tájékoztatóján. Müller Cecília arról beszélt, hogy ritkán hunynak el fiatalok a betegségben, nekik jellemzően valamilyen súlyos alapbetegségük van, illetve olyan betegek is vannak, akiknek nincs semmilyen alapbetegségük, de ennek ellenére súlyos formában zajlik le a betegség náluk.

A napi beazonosított fertőzöttek száma egy hete 800 és 1000 között mozog. Továbbra is érvényes, hogy a jogkövető magatartás mellett, ahol nem tartható a 1,5 méteres távolság, ott maszkot kell viselni. A tisztifőorvos elmondta, azt is, hogy a PCR-teszt ingyenes mindenkinek, akinek szüksége van erre. Eddig 654 737 tesztet végeztek el itthon, ennek elenyésző része történt térítés ellenében.

Ha valaki bizonyítottan pozitív lesz egy kórházi kezelés alatt, de hazaengedik, akkor 10 napig kell otthonmaradnia. A laboratóriumokban elég teszt van, minden járványügyi vizsgálathoz megvan a szükséges kapacitás - mondta a tisztifőorvos.

Lakatos Tibor rendőr ezredes a csütörtöki esti Európai Szuperkupa-döntő biztonsági szabályairól beszélt. A legtöbb jegyet magyar szurkolók vásároltak, de spanyol és német szurkolók is érkeznek. A két érkező csapatot is széleskörűen tesztelték, és nem találkozhatnak senkivel. A mérkőzésen megfelelő számú széket kihagynak, a  beléptetésnél is megőrzik a biztonságos távolságot, és mindenki viseljen maszkot. Mindkét csapathoz egy-egy összekötő tiszt került kivezénylésre. Ők azok a rendőr kollégák, akik kapcsolatot tartanak a csapatok és a rendőri állomány között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem