17 °C Budapest
Figyelmeztet Zacher Gábor: súlyos hatásai vannak a járványhelyzetnek

Figyelmeztet Zacher Gábor: súlyos hatásai vannak a járványhelyzetnek

2020. augusztus 22. 19:03

A karantén hatására világszerte, így minden bizonnyal Magyarországon is megnőtt a legális feszültségoldók és altatók forgalma, voltak, akik pedig a korábbinál több alkohol fogyasztásával igyekeztek a felgyülemlett feszültséget oldani - mondta Zacher Gábor az Inforádiónak.

Hirtelen jött, nem mi választottuk, jelentősen megváltoztatta a napi rutinunkat, és komoly hatással volt a társadalmi kapcsolatainkra - idézi Zacher Gábor szavait az Infostart.hu. A szakember véleménye szerint az emberek jellemzően ezen okok miatt nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatti karanténhoz. Az említettek pedig mind-mind hihetetlen mód meg tudják zavarni az ember életét. Ezért pótszerekhez nyúl, például az alkoholhoz, ami hihetetlen jó feszültségoldó, vagy altatókhoz és nyugtatókhoz - tette hozzá a toxikológus.

Magyarországi statisztika nincs, de Amerikában a szorongás és depresszió okozta betegségeknek és az ezzel kapcsolatos gyógyszerek felírásának aránya 20-30 százalékkal emelkedett - ismertette, érdekességként megjegyezve, hogy az alprazolám hatóanyagú feszültségoldó forgalma 10 százalékkal ugrott meg a karanténidőszakban.

Francia adatok szerint 20 százalékkal emelkedett a családon belüli erőszak száma is, ami szintén a megszokottól jelentősen eltérő helyzet hatása - tette hozzá Zacher Gábor. Rámutatott, folyamatosan belógunk egymás én-terébe, valamint elfogytak a napi klasszikus beszélgetési témák is, nem történt velünk gyakorlatilag semmi.

A feszültség pedig egyre csak fokozódik, amit egy pici szikra is belobbanthat, aminek akár tettlegesség is lehet a következménye

- mondta.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A toxikológus szerint hiába van már mindenkinek tapasztalata a korlátozások, a karantén időszakából, egy esetleges második hullám hatása sem lesz sokkal jobb. Ugyanis ennyi idő alatt nem tudtunk hozzászokni a drámai változások feldolgozásához. Sokat segíthet odahaza a tevékenységek rendszeressé tétele, vagyis a szigorú napirend kialakítása - tanácsolta Zacher Gábor a portál beszámolója szerint.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01