-1 °C Budapest

Súlyos tízmilliókra büntették a magyarokat a kijárási korlátozás alatt: itt az összesítés

2020. június 23. 22:01

Helyszíni bírságot 14 007, feljelentés alapján pénzbírságot pedig 2407 alkalommal szabtak ki a hatóságok járványügyi intézkedések megsértése miatt - írta a Pesti Hírlap a belügyminisztériumi összesített szabálysértési statisztikái alapján.

A lap keddi számában arról is beszámolt, hogy a helyszíni bírságok összesen 360,9 millió forintot tettek ki, ebből június 10-ig mindössze 43,6 milliót fizettek be az emberek. A pénzbírságok 191,5 millió forintos összegéből pedig csak 17 millió forint folyt be eddig az állam kasszájába.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt írta a lapnak, hogy az üzletben, rendezvényen tartózkodás szabályainak megsértése miatt 73 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, emellett 85 esetben figyelmeztettek és 111 szabálysértési feljelentést tettek.

A kijárási korlátozás megsértése miatt 13 146 helyszíni bírságot szabtak ki, míg 26 756 esetben alkalmazott figyelmeztetést a rendőrség, és 11 504 szabálysértési feljelentést tett. A hatósági házi karantént sem feltétlenül tartották be az emberek: 257 személlyel szemben helyszíni bírságot, 123 fővel szemben figyelmeztetést szabtak ki, és 1315 szabálysértési feljelentést tettek.

A szabálysértésekről szóló belügyi statisztika szerint egyébként az év első öt és fél hónapjában 181 986 alkalommal büntettek helyszíni bírsággal és 45 840 esetben pénzbírsággal. Az előbbinél az összesen kiszabott 2,9 milliárd forintból egymilliárd forintnál kicsit többet, a pénzbírságoknál pedig az összesen adott 2,3 milliárd forintból 539,2 milliót fizettek be a megbüntetett személyek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Verekedésért például 154 alkalommal büntettek és összesen 4,7 millió forint helyszíni bírságot róttak ki, amelyből egymillió forint folyt be az államhoz.

Címlapkép: MTI/Mészáros János

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?