18 °C Budapest
Térkép: ezekben a megyékben ismét nőtt a fertőzöttek száma: a pestiek egyre fogynak

Térkép: ezekben a megyékben ismét nőtt a fertőzöttek száma: a pestiek egyre fogynak

2020. május 28. 07:25

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Komárom-Esztergom megyében 243-ról 250-re, Zalában 247-ről 251-re, Somogyban 28-ról 29-re, Csongrádban 114-ről 115-re, Nógrádban 35-ről 36-ra nőtt a fertőzöttek száma. Budapesten 13-mal, Pest megyében 6-tal nőtt az azonosított fertőzöttek száma a koronavirus.gov.hu oldalon ma publikált adatok alapján.

Egyes megyékben "fogy" az azonosított fertőzöttek száma. Ez úgy lehetséges, ahogy azt Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos többször kifejtette, hogy a betegfelvételnél az állandó lakcímet tüntetik fel, és csak a pozitivitás megállapítása után kezdik feltérképezni, hol is él életvitelszerűen a beteg. Ha az állandó lakcím például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, de az illető már 5 éve életvitelszerűen Budapesten él, a térképet is eszerint frisstítik.

Igazolt covid-19 fertőzöttek száma 2020. május 28-án

Így történhetett, hogy a tegnapi adatokhoz képest ma Jász-Nagykun-Szolnok megyében 26-ról 17-re csökkent a fertőzöttek száma és Szabolcsban is eggyel kevesebb fetőzöttet tartanak nyilván ma, mint tegnap.

Igazolt covid-19 fertőzöttek száma 2020. május 27-én

Elhunyt újabb 4 krónikus beteg, köztük két 65 év alatti férfi. Ezzel 509 főre emelkedett az elhunytak száma, 1996-an pedig már meggyógyultak - írja a koronavirus.gov.hu. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent, tegnap ez a szám még 1432 volt. Közülük 42% budapesti, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48%-a fővárosi. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A tegnapi napon a mintavételek száma 169960 volt, ez a szám mára 4051-gyel nőtt. A házi karanténban lévők száma egy nap alatt 91-gyel csökkent. Az aktív fertőzöttek száma tegnap még 594 volt Budapesten, ez a szám 48-cal csökkent, vidéken pedig 838 volt, 73-mal csökkent. Vidéken gyorsabban csökken a fertőzöttek száma, mint Budapesten, ahogy már több a gyógyult is, mint a fővárosban. Vidéken viszont az elhunytak száma kevesebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?