14 °C Budapest
Hazaérkezése után 12 nappal már kávézóban ült Dzsudzsák: nem töltötte le a karantént?

Hazaérkezése után 12 nappal már kávézóban ült Dzsudzsák: nem töltötte le a karantént?

2020. május 20. 09:44

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya hétfőn egy budai étterem teraszán kávézott, amiről Orbán Viktor miniszterelnök posztolt képet a Facebook-oldalán. Az arab al-Ain légiósának viszont a szabályok értelmében máig házi karanténban kellene tartózkodnia.

A futballista diplomata útlevéllel érkezett haza május 6-án, hajnalban az Egyesült Arab Emírségekből. Az időpontot a játékos a Nemzeti Sportnak adott interjújában megerősítette.

A Blikk szerint viszont hazaérkezése és az említett éttermi kávézása között csak 12 nap telt el, így egyértelmű, hogy számára az általános előírásokhoz képest korán véget ért a kéthetes karantén. A lap szerette volna megtudni, kapott-e engedélyt erre, de a sportoló menedzsere nem kívánt nyilatkozni.

A szabályok kimondják, hogy a külföldről érkezőknek 14 napot kötelezően hatósági házi karanténban kell tölteniük, még akkor is, ha nincsenek tüneteik. Ez alól a Magyar Közlöny szerint csak az kap mentességet, aki a fertőzésből gyógyult, és annak tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt állt. Ezen kívül egyéni méltányosságot is lehet igényelni a rendőr-főkapitányságtól.

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?