Újabb hírek érkeztek a koronavírusos magyar műsorvezető állapotáról: krónikus betegsége miatt veszélyeztetett

2020. április 24. 13:58

"A koronavírus a földbe döngölt, de felálltam" - mondta a TV2 időjósa, aki már túl van a nehezén. Barta Sylvia három és fél kilót fogyott a betegség alatt, a sok fekvéstől leépültek a sportolással felszedett izmai is.

Élete legnagyobb harcán van túl Barta Sylvia (50), aki március közepén fertőződött meg koronavírussal - írja a Blikk. A TV2 időjósa bár még teljesen nem gyógyult meg, de már túl van a nehezén, a tünetei is jelentősen mérséklődtek.

A gombóc még itt van a torkomban, sokat köhögök, de ki lehet jelenteni, hogy stabilan gyógyuló fázisban vagyok. Napról napra egyre jobban érzem magam 

- mondta a Blikknek Barta Sylvia. A kétgyerekes családanyát nem érte meglepetésként, hogy elkapta a fertőzést. "Krónikus betegségem miatt veszélyeztetett voltam, és tulajdonképpen nem is csodálkoztam, hogy az első körben kaptam meg a fertőzést, de mivel nagyon egészségesen, sportosan éltem, kihoztam magam. A koronavírus a földbe döngölt, de felálltam" - magyarázta a tévés, aki 12 éve szembesült a rheumatroid arthritis nevezetű autoimmun betegséggel.

Ez gyógyíthatatlan, és az ízületek leépülésének folyamatát nálam is csak mesterségesen gyengített immunrendszerrel lehetett megállítani. Most is így élek, de ahogy az orvosom mondta, erős a szívem és a tüdőm. Ennek köszönhetem, hogy koronavírusos betegként nem kellett intenzív osztályra feküdnöm. Ez lelkileg is erősített, de az a két hét a magas lázzal teljesen kizsigerelt, borzalmas volt. Mozogni sem tudtam, annyira legyengültem. A szememet is csak résnyire tudtam kinyitni. Lehúzott redőnyök mellett feküdtem egész nap félálomban, mert az ízületi fájdalmak miatt aludni se nagyon tudtam. Voltak jobb napok, ilyenkor fel is csillant bennem a remény, de többször is visszaestem, ami lelkileg is megviselt

- idézte fel az időjós. Barta Sylvia a TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy betegsége első percétől kezdve a férje ápolta őt. Azóta kiderült, férje és két kamasz lányuk tesztje is pozitív lett, de ők tünetmentesen vészelték át a fertőzést. Barta viszont belefogyott a betegség elleni harcába.

Amikor beteg lettem, 57 kiló voltam, zsír alig volt rajtam, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy csak három és fél kilót fogytam, de a négyhetes fekvés közben így is elkezdtek leépülni az izmaim. Óvatosan már dolgozom rajta, hogy őket visszakapjam, mert nekem gyengítetten is erős immunrendszerre van szükségem 

- mondta és hozzátette: "Ez egy kegyetlen betegség. Aki teheti, maradjon otthon!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: RAS-archívum

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem