21 °C Budapest

Itt a fordulat a magyar ingatlanpiacon? Bizakodó elemzés készült

2020. április 21. 14:00

A Duna House adatai alapján fokozódó vevői érdeklődés mutatható ki az ingatlanpiac elmúlt két hetének aktivitási mutatói alapján, amely mellé egyelőre stagnáló adásvételi szám párosul. A szakemberek a piac fokozatos élénkülését és az enyhülő társadalmi korlátozások miatt tovább emelkedő keresletet várnak a következő időszakban.

Az országos ingatlanközvetítő hálózat által regisztrált érdeklődő vevők száma 4 heti bezuhanás után újra emelkedő fázisba kezdett és az előző héthez képest több mint 50%-os emelkedést mutat. A vevői érdeklődés így már csak 26%-os elmaradásban van a tavalyi ugyanezen időszakának aktivitásához képest, szemben az elmúlt hetekben tapasztalt 70%-os zuhanáshoz képest.

A regisztrált vevők mellett az ingatlanmegtekintések száma is hasonló emelkedő tendenciát mutat, igaz itt még a kijárási korlátozások nehezítik a vevők dolgát. Az előző héthez mért 50%-os növekedés mellett, a tavalyi adatokhoz képest itt még továbbra is jelentős az elmaradás, hiszen tavaly egy hét alatt több mint kétszer ennyi ingatlant néztek meg az érdeklődők.

Értékesítőink gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre és az elmúlt hetekben online, videós lakásmutatásokkal szolgálták ki az ügyfelek igényeit, azonban egyértelműen érződik, hogy a piac teljes helyreállásához a személyes megtekintés teljes körű engedélyezésére lenne szükség

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. "A növekvő keresleti oldal a vevők helyzethez való alkalmazkodását és a továbbra is fennálló ingatlanpiaci szükségletet mutatja, valamint már megjelentek az alkalmi vételeket kereső befektetők is. Adásvételek tekintetében egyelőre a csökkenés megállását és egy stagnáló időszakot mutatnak az adataink, amely várhatóan a kereslet élénkülése miatt kezd majd visszazárni a következő hetekben." - folytatta az elemzési vezető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem