Döcögős az újraindulás: hetekbe telhet, mire teljesen beindul a gyártás a győri Audinál

Döcögős az újraindulás: hetekbe telhet, mire teljesen beindul a gyártás a győri Audinál

2020. április 21. 07:30

 Múlt héten egy műszakban részlegesen újraindult a termelés a győri Audi-gyárban, a vállalat most arról tájékoztatta az Indexet, hogy a teljes visszarendeződés még hetekig tarthat, a dolgozók többsége egyelőre szabadságon van.

Az Index szerint az Audi Hungaria 12 800 munkatársának többsége még nem dolgozik, őket általában hetente kétszer tájékoztatják a munkaszervezés aktuális helyzetéről.

A termelés szüneteltetése első időszakában a munkavállalók többsége állásidőn volt, jelenleg a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.Míg a termelést a motorgyár egy területén már részlegesen újra elindítottuk, a megszokott termelési üzemmenet elérése még heteket vehet igénybe

- írta a vállalat.  Kiderült az is, hogy a győri Audinál jelenleg olyan lehetőségeket vizsgálnak, amelyekkel "bizonyos jövedelmi elemeket szabadnapokkal tudnak kiváltani" abban az esetben, ha a válság elhúzódna. A lehetséges megoldások érdekében támaszkodunk a 2009-es válság alatt gyűjtött tapasztalatainkra, amikor jó megoldásokat alkalmaztunk és sikeresen annak érdekében, hogy a vállalat törzsgárdájának munkahelyeit megőrizhessük - tették hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?