15 °C Budapest
Újabb kórházban ellenőrzött Orbán Viktor: itt kezelik majd a koronavírusos betegeket

Újabb kórházban ellenőrzött Orbán Viktor: itt kezelik majd a koronavírusos betegeket

MTI
2020. április 12. 12:08

A Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást vasárnap reggel Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást; az ellenőrzés keretében végigjárta - majd a közösségi oldalán bemutatta - a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A szekszárdi egy pavilonkórház, ahol külön épületekben helyezhetik el a különböző betegségekben szenvedőket. A miniszterelnök megtekintett két kórtermet, ahol a későbbiekben nagyobb számban tudnak lélegeztetni intenzív ellátásra szoruló betegeket.

A főorvosi jelentésből kiderült, hogy az intézményben most egy, bizonyítottan koronavírusos személyt kezelnek, de a kapacitások maximális igénybevételével egyidőben közel 180 ágyon folyhat a fertőzöttek ellátása. Látogatása végén a miniszterelnök gratulált a kórház felkészültségéhez.

A videó elején hallható, hogy a szokásos ellenőrző hőmérésen Orbán Viktornak igen alacsony volt a testhőmérséklete (34,5 Celsius-fok), mire a miniszerelnök megjegyezte, hogy

"azonnal pálinkát kell innom!"
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?