6 °C Budapest

Sorra húzzák le a koronavírus miatt a rolót a hazai gyógyfürdők

MTI
2020. március 20. 21:04

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

Papp Gábor hévízi polgármester pénteken a Facebook-oldalán azt tette közzé, hogy vannak ugyan még vendégek, de ideiglenes üzemszünetre készülnek a hévízi gyógy- és wellnesshotelek is.

A vendégszám drasztikusan visszaesett az elmúlt héten, pár nap alatt szinte valamennyi külföldi és belföldi vendég hazautazott, ezért tájékoztatása szerint március végére szinte minden szálloda felfüggeszti az üzemelését. A jelenleg még Hévízen tartózkodó vendégek kiszolgálása maximális elővigyázatosság mellett zajlik - mondta a videóban a polgármester.

A szállodákat a veszélyhelyzet elmúltával a lehető leghamarabb szeretnék újra nyitni az igazgatók, akik szükség esetére felajánlották élelmiszer- és nyersanyagkészleteiket a városnak.

Vas megyében sem üzemelnek a gyógyfürdők és nincs vendég a nagyobb szállodákban sem.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő március 17-én, a Büki Termál és Gyógyfürdő március 18-án zárt be a járvány miatt határozatlan időre - derül ki társaságok honlapjáról.

Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere elmondta: a szentgotthárdi Gotthard Spa és Wellnessfürdőt vasárnap zárták be, egyelőre március 30-ig, amit a járvány függvényében természetesen meghosszabbítanak.

Fehér László Celldömölk polgármestere arról számolt be, hogy a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő is zárva tart kedd reggeltől és a mellette lévő szálloda sem fogad vendégeket.

A kevés vendég miatt egymás után zárnak be a szállodák Debrecenben és Hajdúszoboszlón is - árulták el a fenntartók.

A nagyerdei gyógy- és termálfürdő egyáltalán nem fogad látogatókat, a tervezett orvosi kezeléseket átütemezték, az Aquaticum élményfürdő a most folyó karbantartás után nem nyit ki, a debreceni városi uszoda lakossági szolgáltatásai szünetelnek, de bezárták az összes iskolai uszodát is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem fogad vendégeket az Aquaticum termál hotel sem, a debreceni Lycium szállóban még van néhány vendég, de a wellness részleg ott sem látogatható.

Hajdúszoboszlón a Hungarospa strand és gyógyfürdő valamennyi részlege zárva van március 17-től, és miután a várost elsősorban a gyógyvize miatt keresik fel a vendégek, elmaradásukkal a szállodák is bezárásra kényszerülnek.

Gyulán a Park Hotelből csütörtökön távozott az utolsó vendég, a szálloda jelenleg zárva tart. Hétfőn zár az Elizabeth, az Aqua és a Corvin Hotel is, valamint a Hunguest csoport részeként működő Erkel Hotel - tájékoztattak a szállodák. Szerdától nem fogad vendégeket a Gyulai Várfürdő sem, az intézményben az előrehozott karbantartási munkálatokat végzik.

A fürdők honlapjáról kiderül, hogy keddtől az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő, szerdától a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő, csütörtöktől pedig a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő és a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő is szünetelteti valamennyi szolgáltatását. A Békési Uszoda és a Gyógyfürdő pénteken függesztette fel a vendégek fogadását és a reumatológiai szakrendelést.

Fejér megyében az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő honlapjának tájékoztatása szerint a fürdő kedd óta - határozatlan ideig - zárva tart. Felhívták a figyelmet, hogy a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően folytatólagosan lehet majd igénybe venni.
A Velence Resort & Spa szállodakomplexum szintén zárva van: a wellness részleg hétfő óta, a szálloda rész szerda déltől határozatlan ideig nem fogad vendégeket.

A dunaújvárosi Aquantis élményfürdő kedd óta nem nyit ki, szintén határozatlan ideig lesz zárva. Tájékoztatásuk szerint az épületben működő konditerem és orvosi rendelő továbbra is üzemel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem