Koronavírus: a várakozók türelmét kéri az operatív törzs, eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki

Koronavírus: a várakozók türelmét kéri az operatív törzs, eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki

2020. március 20. 15:23

Dr. Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatójn elmondta: 85 főre emelkedett a megbetegedettek száma, és két újabb áldozatot követelt hazánkban az új típusú koronavírus. Két férfi, egy 68 éves és 74 éves krónikus páciens halálához vezetett a megbetegedés. Hangsúlyozta: a veszélyeztetett csoportba tartozóktól kérik, maradjanak otthon, ne tegyék ki magukat a vírusnak. Ha ők kapják el a betegséget, sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint a fiatalabb korosztályra, akik 80 százalékban enyhe tünetekkel vészelik azt át.

Tekintettel a világjárványra, a tisztifőorvos ismételten kért mindenkit, maradjon otthon, ha megteheti, különsen azok, akik külföldről térnek haza, vagy kontaktusba kerülhetett koronavírusos betegekkel. 

Tudom, hogy ez a helyzet áldozatot kíván 

- jelentette ki, és elmondása szerint ez minden állampolgárra vonatkozik, és mindenkitől kérte, hogy tegyék meg azt, amit csak megtehetnek, hogy lasítsák a vírus terjedését. Azt is közölte: 7 gyógyult távozott már az egészségügyi intézményekből. Ezért köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának. 

Lakatos Tibor kiemelte a tájékoztatón, a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben vannak. A Magyarországon a tranzitforgalom folyamatos, az ismertetés szerint Rajkánál 120, Hegyeshalomnál 150 perc várakozási időre kell számítani, egyéb helyeken nincs fennakadás, a személyforgalom is folyamatos. Csanádpalotánál kb. 35 km hosszú kocsisor torlódott fel, így tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. 

A Liszt Ferenc repülőtéren 42 fő várakozik jelenleg.

3506 ember van jelenleg hatósági házi karanténban, Lakatos Tibor tájékoztatása szerint egyre többen szegik meg a szabályozást. 69 esetben állapítottak meg szabálysértést. Nem győzik hangsúlyozni, hogy a vírus potenciális hordozóinak be kell tartania a korlátozásokat, különben az egészségügyben dolgozók munkája hiábavaló.

Felhívta a figyelmet nyerészkedők, csalókra, ellenük folyamatosan zajlanak az intézkedések. Vannak olyan csalók, akik hatósági személynek kiadva magukat pénzt gyűjtenek. Fontos, hogy ne dőljünk be az ilyen csalóknak, a hatósági személyek minden esetben hitelt érdemlően igazolják magukat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Lakatos Tibor ismertetése szerint a rendőrség 47 eljárást indított eddig, 22 gyanúsítottat hallgattak ki. A mai napon fővárosi és megyei bizottságok is kezdték meg a működésüket a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés érdekében. A magyar honvédség szintén megkezdte támogató munkáját magyar vállalatoknál, és a határokon. Ruszin Romulusz dandártábornok tájékoztatása szerint 71 vállalatnál jelentek meg a honvédelmi irányítási törzsek.

A magyar honvédség legfontosabb feladata a magyar emberek védelme

- mondta el, és azt is hozzátette: a településeken megjelenő járőrök feladata, hogy segítsenek, információt adjanak, fokozzák a lakosság biztonságérzetét, segítség a rendőrség munkáját. Ismeretette, hogy a holnapi naptól további 100 fő segíti majd a honvédségtől az osztrák és szlovák határ mentén a határőrök és a rendőrség munkáját. 

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?