12 °C Budapest
Koronavírus: a várakozók türelmét kéri az operatív törzs, eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki

Koronavírus: a várakozók türelmét kéri az operatív törzs, eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki

2020. március 20. 15:23

Dr. Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatójn elmondta: 85 főre emelkedett a megbetegedettek száma, és két újabb áldozatot követelt hazánkban az új típusú koronavírus. Két férfi, egy 68 éves és 74 éves krónikus páciens halálához vezetett a megbetegedés. Hangsúlyozta: a veszélyeztetett csoportba tartozóktól kérik, maradjanak otthon, ne tegyék ki magukat a vírusnak. Ha ők kapják el a betegséget, sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint a fiatalabb korosztályra, akik 80 százalékban enyhe tünetekkel vészelik azt át.

Tekintettel a világjárványra, a tisztifőorvos ismételten kért mindenkit, maradjon otthon, ha megteheti, különsen azok, akik külföldről térnek haza, vagy kontaktusba kerülhetett koronavírusos betegekkel. 

Tudom, hogy ez a helyzet áldozatot kíván 

- jelentette ki, és elmondása szerint ez minden állampolgárra vonatkozik, és mindenkitől kérte, hogy tegyék meg azt, amit csak megtehetnek, hogy lasítsák a vírus terjedését. Azt is közölte: 7 gyógyult távozott már az egészségügyi intézményekből. Ezért köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának. 

Lakatos Tibor kiemelte a tájékoztatón, a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben vannak. A Magyarországon a tranzitforgalom folyamatos, az ismertetés szerint Rajkánál 120, Hegyeshalomnál 150 perc várakozási időre kell számítani, egyéb helyeken nincs fennakadás, a személyforgalom is folyamatos. Csanádpalotánál kb. 35 km hosszú kocsisor torlódott fel, így tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. 

A Liszt Ferenc repülőtéren 42 fő várakozik jelenleg.

3506 ember van jelenleg hatósági házi karanténban, Lakatos Tibor tájékoztatása szerint egyre többen szegik meg a szabályozást. 69 esetben állapítottak meg szabálysértést. Nem győzik hangsúlyozni, hogy a vírus potenciális hordozóinak be kell tartania a korlátozásokat, különben az egészségügyben dolgozók munkája hiábavaló.

Felhívta a figyelmet nyerészkedők, csalókra, ellenük folyamatosan zajlanak az intézkedések. Vannak olyan csalók, akik hatósági személynek kiadva magukat pénzt gyűjtenek. Fontos, hogy ne dőljünk be az ilyen csalóknak, a hatósági személyek minden esetben hitelt érdemlően igazolják magukat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Lakatos Tibor ismertetése szerint a rendőrség 47 eljárást indított eddig, 22 gyanúsítottat hallgattak ki. A mai napon fővárosi és megyei bizottságok is kezdték meg a működésüket a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés érdekében. A magyar honvédség szintén megkezdte támogató munkáját magyar vállalatoknál, és a határokon. Ruszin Romulusz dandártábornok tájékoztatása szerint 71 vállalatnál jelentek meg a honvédelmi irányítási törzsek.

A magyar honvédség legfontosabb feladata a magyar emberek védelme

- mondta el, és azt is hozzátette: a településeken megjelenő járőrök feladata, hogy segítsenek, információt adjanak, fokozzák a lakosság biztonságérzetét, segítség a rendőrség munkáját. Ismeretette, hogy a holnapi naptól további 100 fő segíti majd a honvédségtől az osztrák és szlovák határ mentén a határőrök és a rendőrség munkáját. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?