17 °C Budapest
Újabb magyar bolt vezetett be korlátozást: nem lehet bármennyit vásárolni

Újabb magyar bolt vezetett be korlátozást: nem lehet bármennyit vásárolni

2020. március 18. 20:30

Mennyiségi korlátozásokat vezetett be boltjaiban a Spar. Aki neten rendel, az csak előre, online fizetheti ki a termékeket.

A lakosság élelmiszerellátásának folyamatos és kiegyensúlyozott biztosítása érdekében - tekintettel kormány által elrendelt veszélyhelyzetre - mennyiségi korlátozásokat vezetett be a Spar a náluk árusított termékekre - közölte a boltlánc.

A tájékoztatás szerint az egy tranzakcióval megvásárolható mennyiség

  • lédig termékek esetében 5 kilogramm,
  • darabban értékesített termékek esetében 10 darab.

Az online shop működésében más változtatásokat is bevezetett kedden a Spar. Az azóta leadott rendeléseket kizárólag előre, online lehet kifizetni a kiszállító munkatársak védelmében.

Máshol sem bírják az iramot

Korábban a Tesco is korlátozásokat jelentett be: náluk egyes kategóriákon belül 12 darabban maximalizálják a megvásárolható mennyiséget vásárlónként. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy áruházaink polcait folyamatosan feltöltsük, de ebben az időszakban előfordulhat, hogy egyes termékek átmenetileg kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem elérhetők" - tették hozzá.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mint írják, mivel a következő hetekben több online vásárlóra számítanak, előfordulhat, hogy a kiszállítási időpontok a szokásosnál hamarabb betelnek, így javasolják, hogy amennyire lehetséges, foglaljon mindenki előre. Akár három héttel előre le lehet foglalni az idősávot, és a kiszállítás napját megelőző munkanap 23 óráig módosítható a kosár tartalmán.

Az Auchan pedig azt közölte, hogy márciusban már nem tudnak internetes rendeléseket felvenni.

Minden hír a koronavírusról ITT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?