10 °C Budapest
Teljesen kihaltak a pesti járatok: szinte senki nem tömegközlekedik

Teljesen kihaltak a pesti járatok: szinte senki nem tömegközlekedik

MTI
2020. március 18. 22:59

A BKK-járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti volt szerdán. A cég azt is bejelentette, hogy március 19-től a járványveszély elmúltáig bezárja a 14 fővárosi ügyfélközpontját és a népligeti jegy- és bérletpénztárat.


A járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága, a legfrissebb, szerdai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében. A cég azt is bejelentette, hogy március 19-től a járványveszély elmúltáig bezárja a 14 fővárosi ügyfélközpontját és a népligeti jegy- és bérletpénztárat.

A BKK azt ajánlja, hogy a járványveszély idején aki csak teheti, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolja meg jegyét, bérletét: bár egyelőre nem lehet elérni az összes jegytípust, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek ugyanakkor elérhetők.

A közlemény szerint továbbra is megszokott nyitvatartás szerint várja a vásárlókat 9 fővárosi jegy- és bérletpénztár a Batthyány téren, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Nagyvárad téren.

Több száz további fővárosi helyszínen - postahivatalokban, újságárusoknál, élelmiszerboltokban - vásárolható vonaljegy és / vagy 10 darabos gyűjtőjegy. Ezeken a helyeken érdemes előzetesen tájékozódjni, mert a vonatkozó kormányhatározat értelmében megváltozott a nyitvatartásuk.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyfélközpontok bezárásával a jegy- és bérletvásárláson kívüli egyéb ügyek a járványveszély elmúltáig telefonon és online intézhetők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?